Afbeelding

Zummers Triduüm

dinsdag 3 september 2024 12:00 tot donderdag 5 september 15:00

Het Zummers Triduüm heeft als doel dat langdurig zieken, gehandicapten en eenzame mensen uit heel Someren anderen ontmoeten.

Met veel muziek, optredens, spelletjes, hapjes en drankjes gaan we er weer gezellige dagen van maken en er is natuurlijk voldoende tijd om fijn bij te buurten. Er is gelegenheid voor bezinning, maar ook voor gezellig ontspannen, genieten van toneel, muziek en dans, dat wordt geboden door onder andere verenigingen, koren en artiesten. Een Zummers Triduüm duurt oorspronkelijk drie dagen (vandaar ook de naam triduüm), dit wil echter niet zeggen dat de deelnemers ook alle drie de dagen aanwezig moeten zijn. Natuurlijk kan 1 dag al heel gezellig zijn.

Van oudsher is een ziekentriduum ontstaan in de katholieke kerk. Heden ten dage is het Zummers Triduüm niet alleen voor katholieken maar voor de hele samenleving en alle leeftijden.