Afbeelding

IVN houdt lezing over insecten

donderdag 25 april 2024 20:00

ASTEN - Insecten zijn onmisbaar in het biologisch systeem. Reden voor het IVN Asten-Someren om de wondere wereld van insecten dit jaar extra onder de aandacht te brengen, te beginnen met een lezing vanavond in IVN-gebouw De Stulp in Asten.

Het IVN noemt het de moeite waard om insecten dit jaar wat breder onder de aandacht te brengen. ‘Het is opvallend dat er voor deze zeer omvangrijke diergroep relatief weinig belangstelling bestaat. Dit terwijl veel soorten dichtbij aanwezig zijn en ook nog eens een zeer interessante en boeiende leefwijze vertonen’, aldus het IVN. Tot dusver zijn er wereldwijd ongeveer één miljoen verschillende soorten insecten beschreven en benoemd. Naar verwachting zullen er daar nog vele duizenden soorten bijkomen. 

Gratis entree

De lezing bij het IVN wordt verzorgd door Gerard Compiet en krijgt als titel ‘De wondere wereld van de insecten’. Compiet vertelt onder meer over de lichaamsbouw, voortplantingsgedrag, manieren van voortbewegen en voedsel verzamelen. De lezing begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. De Stulp ligt aan de Ostaderweg 30 in Asten.