Bezoekers tijdens een eerdere kledingruilavond.
Bezoekers tijdens een eerdere kledingruilavond.

Kledingruilavond in Someren

dinsdag 16 april 2024 20:00 tot 22:00

SOMEREN - Op dinsdag 16 april organiseren Susan van Vroonhoven en Soraya Hölzken, hosts van de Clothing Loop in Someren, een kledingruilavond. De ruilavond vindt plaats bij Ons Café in Someren, van 20.00 tot 22.00 uur. Iedereen is weer welkom om de mooiste pre-loved dames-, baby-, en kinderkleding te scoren. 

De kledingruilavond op 16 april is voor iedereen, óók als je geen deelnemer bent van de Clothing Loop in Someren. De enige vereiste om toegang te krijgen tot de kledingruilavond is dat je 3 tot 5 frisgewassen kledingitems meeneemt die er nog zo goed als nieuw uitzien. Dit mag zowel dames- als kinderkleding zijn. 

Bij binnenkomst worden de kledingitems die je inbrengt gecontroleerd en na goedkeuring aan de kledingrekken gehangen. Daarna mag je zoveel kledingitems uitzoeken als je maar wilt. De rekken worden continu aangevuld met nieuw binnengekomen items. “Voldoende gelegenheid dus om tussen het ‘shoppen’ door even een drankje te doen aan de bar om daarna weer te duiken in al het nieuws dat ondertussen is binnengekomen”, zegt Soraya. De kleding die aan het einde van de ruilavond overblijft, wordt deels gedoneerd aan goede doelen en deels gebruikt om de tassen die rondgaan in de Clothing Loop opnieuw te vullen. Om deze tassen te ontvangen moet je je aanmelden via www.clothingloop.org. Nadat je je hebt aangemeld, word je aan de route toegevoegd. Je krijgt daarmee ook toegang tot een speciale app waarop je kunt zien waar op de route de tas zich bevindt. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat de persoon voor je op de route de eerste tas met kleding komt brengen. Susan: “Houd wat je leuk vindt, en stop iets terug dat nog als nieuw is maar niet meer wordt gedragen. Vervolgens breng je de tas naar de volgende persoon op de route.” 

Voor meer informatie over de Clothing Loop en de kledingruilavond, bezoek de Instagrampagina @kledingruilsomeren of ga naar www.clothingloop.org/events

Locatie