Stockfoto: Marius van Deursen.

Gaat PSV volgend seizoen weer voor de prijzen?

vrijdag 10 april 2020 - 12:18|
Van onze partner
Toto Extra

Vorig jaar streed PSV tot op het laatst mee om de titel in de Eredivisie. In de Amsterdam ArenA werd ternauwernood verloren van grote concurrent Ajax, waardoor de titel uiteindelijk na een slopende strijd naar de Amsterdammers ging. Dit jaar gaat het een stuk minder met de Eindhovenaren. Vooral de periode in oktober, november en december was dramatisch voor de Eindhovense club en resulteerde in veel Nederlagen, zowel in de Eredivisie als Europees.

Het betekende Europese uitschakeling en in de Eredivisie raakten ze te ver achterop om nog aanspraak te maken op de titel. Het resulteerde daarnaast in het ontslag van trainer Mark van Bommel, die lang mocht blijven zitten van algemeen directeur Toon Gerbrands, moest uiteindelijk in december het veld ruimen en plaats maken voor oude bekende Ernest Faber. Hij mag PSV tot het einde van dit seizoen leiden. Hij zette langzaamaan de stijgende lijn weer in met zijn team, maar moest wel nog uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi slikken. Bij het stilleggen van de competitie stond de club vierde, waarmee Europa cup voetbal vrijwel zeker leek, maar de begeerde Champions League volledig uit zicht is.

PSV kiest voor nieuwe wind met Duitse trainer
Volgend jaar wil PSV weer mee gaan doen om de prijzen. De nieuwe Duitse trainer Roger Schmidt moet ervoor zorgen dat PSV weer kan strijden voor de titel. Alleen als dat lukt kan de club ook weer vechten voor hun kansen in de Champions League, het podium waar ze zo graag actief willen zijn, maar waar ze volgend jaar ontbreken, net als het huidige seizoen, toen zelfs de groepsfase van de Europa League niet werd overleefd door de hele slechte periode.

De nieuwe trainer zal volgend jaar een andere koers willen varen met PSV, dat bijvoorbeeld al voor april afscheid nam van verdediger Daniel Schwaab. Daarnaast werd bekend dat PSV niet verder gaat met keeperstrainer Ruud Hesp. De voormalig doelman van FC Barcelona vertrekt niet op voorspraak van Schmidt, maar op verzoek van PSV zelf. De club stelt de technische staf samen in overleg met de trainer, maar heeft hierin wel zelf het laatste woord.

Uitgaande en inkomende transfers deze zomer
Voor de nieuwe trainer van PSV komt de Coronacrisis misschien wel als een geluk bij een ongeluk. De crisis zorgt ervoor dat er momenteel niet meer gevoetbald wordt en daardoor gaat ook het EK niet door dit jaar. Dat betekent dat topspelers van PSV als Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren zichzelf niet nóg meer in de kijker kunnen spelen van topclubs in Europa.

Een tweede voordeel voor PSV is dat er waarschijnlijk een stuk minder geld voor transfers beschikbaar zal zijn bij de Europese clubs omdat ze door de Coronacrisis fors minder inkomsten hebben ontvangen en dus deze zomer de hand op de knip zullen moeten houden.

Mogelijk wil PSV wel langer door met de aanwinst Rodriguez, die afgelopen winter gehuurd werd van AC Milan. De Zwitser zou in principe terugkeren naar Italië, maar mogelijk wordt hij betrokken in een ruildeal met Denzel Dumfries.

Of PSV zelf gevolgen ondervindt van de Coronacrisis is op dit moment nog niet duidelijk. Er zou een potje zijn voor transfers komende zomer, maar of dat afhankelijk zou zijn van de inkomsten van bijvoorbeeld een transfer van Ihattaren of Dumfries is nog onduidelijk. Schmidt zou wel een lijstje met gewenste versterkingen ingeleverd hebben bij technisch directeur John de Jong. De Duitser wil dat De Jong een selectie samenstelt waarmee hij zijn pressievoetbal kan spelen volgend seizoen. Wie van de huidige selectie daarvoor geschikt is, dat blijft de vraag.

Vorig jaar kocht PSV de dure Bruma en Baumgartl. Spelers die gezamenlijk 25 miljoen euro kostte en niet zomaar afgeschreven kunnen worden. De vraag is of Schmidt genoeg vertrouwen in deze spelers heeft of PSV zijn verlies neemt op deze transfers en probeert ze van de hand te doen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is CNC draaien en hoe worden CNC draaibanken ingezet? Natuurlijk zullen er veel inwoners van Nederland zijn die nog nooit hebben gehoord van CNC draaien en CNC frezen, laat staan dat er hier ook nog speciale machines voor gebruikt... 12 augustus 2020 - 15:41
3D printen: van revolutionair tot ‘even’ printen 3D printen klinkt anno 2020 zo bijzonder niet meer. Toch was er eerder een moment dat het creëren van een driedimensionaal product door middel van printen, revolutionair was. Een kort... 7 april 2020 - 09:37
Bespaar geld met refurbished producten Refurbished producten worden steeds populairder. Helemaal terecht, want waarom zou je onnodig meer betalen? Refurbished producten zijn veel voordeliger, van goede kwaliteit en je krijgt net als bij een nieuw... 7 april 2020 - 09:32
Sim only abonnement: wat is het precies? Je huidige abonnement loopt af, je telefoon is afgelost. Wat nu? Een nieuwe telefoon? Maar hij doet het nog prima! In deze situatie is er een perfect abonnement wat aansluit... 3 april 2020 - 12:10
Hierop moet je letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf Als je een schoonmaakbedrijf wilt inhuren dan wil je natuurlijk wel voor één kiezen die goed en eerlijk is. Soms kan het lastig zijn om dit ook daadwerkelijk uit te... 29 januari 2020 - 14:30
Het financieren van een verbouwing Een verbouwing financieren kan soms best lastig zijn. Bij een verbouwing komen vaak extra kosten kijken die soms pas later aan het licht komen. Het is dan ook aan te... 29 november 2019 - 14:08