Roy van Schaijk (l), Tim Rijper (m) en Boudewijn ten Bokum (r) zijn er weer klaar voor.

‘Het wordt een spectaculaire kerstshow’

donderdag 3 december 2020 - 11:19|Jordy van de Brug

SOMEREN – Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het weer los in theater De Ruchte in Someren. Zaterdag 12 december staat namelijk de tweede editie van de Goede Doelen Bingo Show op de agenda, een show vol prijzen, maar voornamelijk een show vol kerstsfeer.

Afgelopen mei bleek de show al een schot in de roos. Toen werd er maar liefst 6115 euro opgehaald voor verenigingen uit Groot-Someren en werd er voor 3500 euro aan prijzen verloot. De organisatie hoopt nu nogmaals op zo’n show en dat ziet er wel naar uit, in groten getale kopen mensen weer bingokaarten in. Manager van De Ruchte, Tim Rijper is trots. “De eerste show was al fantastisch, maar deze wordt nog mooier. Het is ook fijn om te zien hoe massaal het gedeeld wordt op social media. Iedereen lijkt wel mee te willen doen voor hun vereniging.”

Het idee voor de ‘Bingoshow’ komt van Tim en Boudewijn ten Bokum. Tijdens een verbouwing aan het huis van Tim staan de twee op een steiger, eenmaal op die steiger wordt het concept bedacht. Boudewijn: “De Ruchte is van nature een ontmoetingsplek voor vele verenigingen, daar wilden wij iets mee doen. Ook zij hebben het zeer moeilijk in deze tijd.” “Er zijn al veel mooie initiatieven ontplooit en maatregelen genomen voor de diverse getroffen sectoren. Voor de verenigingen, clubs en overige non-profit organisaties bleef dit in onze ogen achter”, vult Tim aan.

Hoe werkt het
Het gehele ingezamelde geldbedrag komt uit de verkoop van bingokaarten en donaties, dit komt geheel ten goede aan de clubs en wordt verdeeld onder geselecteerde non-profit instanties, verenigingen en clubs uit de gemeente Someren die een geldig KVK-nummer hebben. Als je bingokaart(en) via de website van de webshop van het theater hebt aangeschaft, kun je tijdens het aankoopproces aangeven voor welk doel(en) je gaat spelen. Kortom, de spelers bepalen uiteindelijk zelf ook de eindlijst met de geselecteerde doelen. Deze lijst zal tot aan de liveshow dagelijks geüpdatet en gepubliceerd worden. Men kan voor elke bingokaart eventueel een ander doel kiezen. Daarnaast speel je uiteraard voor jezelf voor mooie prijzen.

Het bijeengebrachte geld uit de kaartverkoop en donaties zal worden verdeeld over een nader aantal te bepalen aantal cheques. Tijdens de live uitzending via Siris en via een livestream via Youtube zal op zaterdag 12 december om 20.00 uur vanuit het theater de spelshow starten en zal het totaalbedrag van de donaties bekend worden gemaakt. De getrokken nummers voor het bingospel zullen live bekend worden gemaakt.

Tim: “Zodra je een bingo hebt mag je contact opnemen via WhatsApp met het nummer 0493-441144, onder vermelding van ‘BINGO’ en desbetreffende kaartnummer. Vervolgens nemen wij contact met je op en kom je live in de uitzending. De prijs waar die ronde voor gespeeld wordt is dan voor jou. Vervolgens mag je bekend maken voor welke doel je hebt gespeeld en mag je een koffer/enveloppe uitkiezen. Het bedrag wat op de cheque staat in de koffer zal dan ten gunste komen voor het door jou geselecteerde doel en is de prijs voor jou.”

Techniek
Om dit alles voor elkaar te krijgen schakelde Tim en Boudewijn opnieuw Roy van Schaijk in. De Somerense ICT’er stond in de eerste editie voor een flinke uitdaging, maar ook nu is het weer aanpoten. “Ik moet ten uitvoer brengen wat Tim en Boudewijn in hun hoofd hebben, dat is soms een uitdaging, maar wel een hele leuke. Gelukkig hebben we met zijn allen nu iets meer ervaring, dat scheelt een hoop.” Ook de presentator ka weer aan de bak. “Na de eerste show was ik kapot”, zegt Boudewijn. “Het vergt veel energie van je, maar wel hele positieve energie. Ik heb er dus weer enorm veel zin in.”

Nieuw
Nieuw in deze editie zijn het dubbele aantal bingokansen, meer prijzen, sneller bingo en volgens de drie heren ‘meer entertainment’. Tim: “We hebben weer zeer goede artiesten kunnen strikken, maar wat er allemaal precies gaat gebeuren op het podium is nog een verrassing.”

Someren staat bekend om haar grote en verankerde verenigingsleven en daar zijn de drie heren dan ook zeer trots op. Alle betrokken partijen doen daarom geheel belangloos mee en zien de gemaakte kosten om dit te realiseren als investering in de gemeenschap van Someren. “Wij hopen dat wij jullie weer warm kunnen maken om deel te nemen aan dit concept door middel van, bijvoorbeeld een klein financieel gebaar in welke vorm dan ook, een mooie prijs beschikbaar te stellen en/of kaarten te kopen om mee te spelen”, sluiten de drie af. Een bingokaart kost 4 euro. Een pak van 5 kaarten kost 16 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.deruchte.nl. 

Gerelateerde nieuwsberichten

'De focus ligt bij wat we wél kunnen' SOMEREN - Ook muziekvereniging Somerens Lust heeft, net als vele andere verenigingen in de gemeente Someren, te lijden onder de coronacrisis. Weinig tot geen optredens, repetities en vooral geen gezellig... 11 januari 2021 - 11:32
Vrijwilligers maken Someren-Eind een stukje mooier SOMEREN-EIND - Het is alweer even geleden dat het plein voor het nieuwe gemeenschapshuis in Someren-Eind gerenoveerd werd en de naam Einderplein kreeg. Het was destijds, in 2014, dé aanleiding... 23 december 2020 - 09:30
Seniorenorkest huldigt jubilarissen SOMEREN - Door de huidige coronaregels hebben de muzikanten van het Seniorenorkest Groot Someren geen repetities, en dus aan het einde van het jaar ook geen gelegenheid om gezamenlijk hun... 23 december 2020 - 09:19
De Pompers verkopen oliebollen SOMEREN - Carnavalsvereniging De Pompers uit Someren houdt op donderdag 31 december een oliebollenverkoop op het Wilhelminaplein, dit alles vindt plaats via een 'drive-through'. De bedoeling is dat men met... 23 december 2020 - 09:07
Geen Sinterklaasintocht, wel alternatief SOMEREN - De goedheiligman kan dit jaar vanwege de wereldwijde coronapandemie niet aankomen zoals hij gewend is. Daarom heeft het jeugdcomité Someren iets voor Sinterklaas bedacht. Kijk op zondag 15... 11 november 2020 - 16:26
Speledonckers huldigen jubilaris aan de deur SOMEREN - Toneelvereniging De Speledonckers uit Someren hebben afgelopen dinsdag Ton Sparidans in het zonnetje gezet. Sparidans werd aan zijn eigen voordeur gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging... 10 november 2020 - 11:27