Een fragment uit de wedstrijd SteenstraWillemBos - Toff, 4-4.

Berkvens wint seizoensouverture

maandag 14 september 2020 - 13:35|

SOMEREN - Vorige week begon al de Roman Techno Cup, maar nu is er afgelopen vrijdag dan ook voor het eerst afgetrapt in de zaalvoetbalcompetitie. Liefst 13 wedstrijden werden er afgewerkt.

In de hoofdklasse kwam Berkvens in actie tegen Bij Guus&Willem. Het ging goed tegen elkaar op in deze wedstrijd waarbij Bij Guus&Willem in de 19e minuut op een 1-2 voorsprong kwam. In de laatste 4 minuten draaide Berkvens de zaken om en won met 3-2. Luc Bouwmans scoorde 2x voor Bij Guus&Willem. Dirk Hurkmans deed dat met een hattrick voor zijn team Berkvens.

Jan&Jan en de Postel waren aan elkaar gewaagd. Doelman Ralf Kolenberg was een sta in de weg voor Jan&Jan. In de 6e minuut schoot Dirk Maas de Postel naar de 0-1 voorsprong. Drie minuten later stond het weer 1-1 nadat Robert Jansen een aanval van Jan&Jan perfect afrondde. Beide teams kregen voldoende kansen om te scoren. In de 26e minuut strafte Tjardo Knapen een fout in de achterhoede van Jan&Jan af, 1-2. Met nog twee minuten voor de boeg schoot doelman Frank Ceelen de gelijkmaker binnen, 2-2.

Toff kwam sterk terug na een in de eerste 10 minuten opgelopen achterstand van 3-0 tegen SteenstraWillemBos en kwam in de 19e minuut zelfs op een 3-4 voorsprong. Uiteindelijk speelden beide teams met 4-4 gelijk. Voor SteenstraWillemBos scoorden Jan van der Veen en Joost van der Velden met een hattrick. Voor Toff deden dat Juul Verburgt (2x), Merijn van Brussel en Bart van Rooij.

Van Zoggel 1 verkeek zich op W-Connect en ging kansloos met 3-5 ten onder. Voor van Zoggel1 scoorden Ruud Smits en Lex Klaver(2x). Voor W-Connect deden dat Robin Rijnders en Joris van Horne(4x).

Eerste klasse
In de eerste klasse kwam Vissers al in de 2e minuut op 1-0 tegen CanadeesMBerkers door een doelpunt van doelman Arjan van de Mosselaar. In de 7e minuut maakte Stan van Heugten er 2-0 van voor Vissers. Ongeveer halverwege de wedstrijd schoot Ward Slegers de 2-1 keurig in de hoek. Op doorzettingsvermogen maakte Stan van Heugten er in de 23e minuut 3-1 van voor Vissers.

Topparty was goed op dreef tegen Centersnacks dat moeite had met het tempo van de Lieroppenaren. Hidde(3x) en Wietse Maas zorgden voor een 4-0 overwinning.

Soms ging het er veel te hard aan toe bij MSpang tegen DeskaMarkt8. Het leek er even op dat DeskaMarkt8 de 3 punten uit het vuur zou slepen toen het in de 22e minuut op een 1-2 voorsprong kwam. Echter in de laatste 3 minuten scoorde MSpang nog vier keer waaronder een hele mooie van Bas Spang die met een lob vanaf eigen helft de 5-2 liet aantekenen. De andere doelpunten van Spang werden gescoord door Twan Meulendijks(3x) en Tim Koppens. Voor DeskaMarkt8 scoorden Jos Hurkmans en Mikel Dürrer, 5-2.

In de 4e minuut kwam DKanters op 0-1 tegen Loomans door een treffer van Jan Meulendijks. Vervolgens hield Loomans lag stand tegen de aanvallen van DKanters en kreeg zelf ook mogelijkheden om te scoren. Doelman Oelse Venhuizen schoot in de 23e minuut van afstand raak, 0-2. Twee minuten later strafte Jan Meulendijks een foutje van de doelman van Loomans af, 0-3. In de laatste minuut redde Lucas de Bruijn met zijn treffer de eer voor Loomans, 1-3.

Pittig ging het er af en toe aan toe bij Jagershuis tegen Duisenburgh. Beide voormalige hoofdklassers kwamen nu in de 1e klasse tegen elkaar uit. Na een vlugge achterstand in de 1e minuut nam Jagershuis het initiatief en bleef tot de 5-3 overwinning op voorsprong. Voor Jagershuis scoorden Jan van Lierop(2x), Ruben van den Nieuwenhof en Rob van der Sluijs(2x). Voor Duisenburgh deden dat Martijn Mulder, Nicky Meeuws en een eigen doelpunt van Jagershuis, 5-3.

Tweede klasse
In de tweede klasse ging nieuwkomer Buvo met een overwinning op Van Heugten van start. Marc van Enckevort opende in de 5e minuut de score voor Buvo, 0-1. Van Heugten kwam terug tot 2-1 door treffers van Marthijs Peters in de 9e minuut en Ralph Bekx in de 18e minuut. In de laatste 10 minuten trok Buvo de overwinning naar zich toe door doelpunten van Thijs Santegoeds(20e), Rico Sonnemans (28e) en Marc van Enckevort(29e), 2-4.

Uncle Buck had veel pech met schoten op paal en lat tegen Centraal. Ook kampte het met spelersproblemen door het uitvallen van een speler. Centraal won deze wedstrijd met 3-9. Voor Uncle Buck scoorden Cas van Vlerken, Rick van Bussel en Tom van den Bogaart. Voor Centraal waren Roy Bukkems(4x), Lennart van Eijk(2x), Jeroen van Lierop(2x) en Rudi van der Wallen succesvol, 3-9.

Tot de 22e minuut bouwde Tonny’s een 3-0 voorsprong op tegen Educontract door doelpunten van Patrick Mennen, Erwin Altena en Rob Rijkers. Educontract kwam sterk terug tot 3-2 door twee treffers van Bart van Brussel. Vlak voor tijd miste Stef van den Wijnboom nog voor een leeg doel van Tonny’s, 3-2.

Egelantier en LeenenRegiobank hielden elkaar de gehele wedstrijd in evenwicht en speelden met 0-0 gelijk. Beide teams hadden een goede inzet.

Standen en programma
Voor de competitiestand en programma: www.zaalvoetbalsomeren.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwe voorzitter voor Dakos SOMEREN-HEIDE - Korfbalvereniging Dakos heeft afgelopen maandag tijdens de digitale algemene ledenvergadering Esther Bruijstens gekozen tot de nieuwe voorzitter. Zij volgt Diane Engelen op, die vijf jaar deze functie uitoefende... 28 oktober 2020 - 09:03
Koen Meuffels sluit seizoen ijzersterk af ESTORIL/SOMEREN - Motorcoureur Koen Meuffels uit Someren heeft het aparte World Supersport 300 seizoen in stijl afgesloten. In het Portugese Estoril liet de Somerenaar zien dat hij het niet verleerd... 21 oktober 2020 - 11:04
Amateurvoetbal ligt weer voor onbepaalde tijd stil SOMEREN - Het kabinet maakte op dinsdagavond 13 oktober weer nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Er is onder andere besloten om... 14 oktober 2020 - 14:18
Toff blijft in spoor van koploper SOMEREN - Zaalvoetbalteam Toff blijft in het spoor van koploper Berkvens. Afgelopen vrijdag versloegen zij Postel met 6-2. In de Hoofdklasse hield Postel ruim een halve wedstrijd gelijke tred met... 12 oktober 2020 - 13:37
Someren wint derde wedstrijd op rij SOMEREN - SV Someren heeft zijn derde wedstrijd op rij weten te winnen. Op een leeg sportpark werd Oirschot Vooruit met 2-0 verslagen. Door de zege stijgt de ploeg van... 12 oktober 2020 - 11:34
Lieropse derby onbeslist SOMEREN - Veel wedstrijden werden er afgelopen vrijdag afgewerkt in de zaalvoetbalcompetitie, vooral in de eerste en tweede klasse was het flink doorvoetballen. In de Hoofdklasse traden Jan&Jan en SteenstraWillemBos... 5 oktober 2020 - 15:34