Geen EK, wel een quiz

donderdag 11 juni 2020 - 11:25|Jordy van de Brug

REGIO - We moeten helaas nog een jaartje wachten. Normaal gesproken zou op vrijdag 12 juni het Europees kampioenschap voetbal beginnen. Om toch een beetje in de sfeer te komen, hebben wij speciaal voor deze gelegenheid een kleine EK-quiz gecreëerd. Succes met 'De bal rolt toch quiz'!

1. De Sovjet-Unie wint het allereerste EK. In de finale verslaan zij Joegoslavië met 2-1. Welke Rus schiet in de verlenging de winnende binnen? 

2. Welke Nederlandse scheidsrechter was tijdens het EK 2000 actief in eigen land? 

3. In 2016 is Frankrijk opnieuw gastland van het EK. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er een EK-lied geschreven met als titel ‘This One’s For You’. Welke twee artiesten maken dit lied?

4. Hoeveel wedstrijden worden er in 2021 afgewerkt op het EK?

5. De Baltische staten hebben tot nu toe weinig succes op het kampioenschap. Welk land wist zich als enige ooit te plaatsen voor het EK?

6. Hoe heet deze onderstaande mascotte?

7. Het Nederlands elftal gaat in 2012 als favoriet het kampioenschap in. Dit weten ze echter niet geheel waar te maken. Hoeveel punten pakken zij in de groep met Portugal, Denemarken en Duitsland?

8. Welk land eindigt op de derde plaats op het EK 1964?

9. Wat is de naam van deze onderstaande man, die als coach de titel wist te winnen?

10. Hoeveel wedstrijden speelde Nederland tot nu toe in de geschiedenis van het EK? 

11. In de geschiedenis van het kampioenschap werd er ook wel eens in eigen doel geschoten. Hoeveel spelers passeerden in al die jaren hun eigen doelman?   

12. Christiano Ronaldo en Michel Platini staan allebei bovenaan de topscorerslijst aller tijden. Beide spelers vonden 9 keer het net, Ronaldo had daar wel 21 wedstrijden voor nodig. Hoeveel wedstrijden had Platini nodig om tot 9 doelpunten te komen? 

13. Rinus Michels wint in 1988 het EK met Nederland. Wat is de bijnaam van deze succesvolle trainer? 

14. Op welk EK werd deze onderstaande bal gebruikt?    

15. België en Nederland organiseren in 2000 samen het EK. Toch zijn beide landen niet vaak samen te bewonderen op het kampioenschap. In welk jaar waren België en Nederland als enige nog meer samen aanwezig op het EK?   

16. In 1992 wint Denemarken het EK. Een grote sensatie voor velen, want het land had zich eigenlijk niet gekwalificeerd. Welk land vervingen zij op het kampioenschap in 1992?   

17. De wedstrijd Nederland-Tsjechië in 2004 gaat de boeken in als ‘de wedstrijd van de wissel’. Beste man van het veld, Arjen Robben, wordt door bondscoach Dick Advocaat uit het veld gehaald, wie komt er in de plaats van Robben?   

18. Wat is de naam van de scheidsrechter die de EK-finale van 1964 floot?   

19. In welk jaar werd het 500ste EK-doelpunt gescoord?

20. In 1996 wordt Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk. De wedstrijd eindigt in 0-0. Strafschoppen brengen uiteindelijk de beslissing. Wie mist de enige strafschop namens Nederland? 

21. Hoeveel landen namen deel aan het EK 1976?  

22. Deze onderstaande speler was voor zijn land zeer belangrijk op een EK. Wat is de naam van deze speler?

23. Hoe heet dit onderstaande, voor Nederland, befaamde stadion?  

24. Het gastland wint niet vaak het EK in eigen land. Hoe vaak kwam dat tot nu toe voor?   

25. Van welke voetbalbond zien wij hier onderstaand het logo?  

Antwoorden opsturen
Maak kans op een leuke prijs. De antwoorden kunnen worden opgestuurd naar: quiz@daspublishers.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Amateurvoetbal ligt weer voor onbepaalde tijd stil SOMEREN - Het kabinet maakte op dinsdagavond 13 oktober weer nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Er is onder andere besloten om... 14 oktober 2020 - 14:18
Toff blijft in spoor van koploper SOMEREN - Zaalvoetbalteam Toff blijft in het spoor van koploper Berkvens. Afgelopen vrijdag versloegen zij Postel met 6-2. In de Hoofdklasse hield Postel ruim een halve wedstrijd gelijke tred met... 12 oktober 2020 - 13:37
Someren wint derde wedstrijd op rij SOMEREN - SV Someren heeft zijn derde wedstrijd op rij weten te winnen. Op een leeg sportpark werd Oirschot Vooruit met 2-0 verslagen. Door de zege stijgt de ploeg van... 12 oktober 2020 - 11:34
Lieropse derby onbeslist SOMEREN - Veel wedstrijden werden er afgelopen vrijdag afgewerkt in de zaalvoetbalcompetitie, vooral in de eerste en tweede klasse was het flink doorvoetballen. In de Hoofdklasse traden Jan&Jan en SteenstraWillemBos... 5 oktober 2020 - 15:34
Someren verslaat De Valk in een memorabele wedstrijd VALKENSWAARD - SV Someren heeft opnieuw weten te winnen in de tweede klasse. In Valkenswaard werd De Valk in een memorabel duel met 2-4 verslagen. Memorabel was het vooral omdat... 5 oktober 2020 - 13:22
SV Someren voor het eerst zonder publiek SOMEREN - Er zal komende zondag een desolate sfeer heersen op sportpark ‘Valkennest’ in Valkenswaard. Normaal gesproken is er veel publieke belangstelling voor het onderlinge duel tussen De Valk en... 2 oktober 2020 - 09:27