(Stockfoto: 't Contact)

Een terugblik op de eerste seizoenshelft

vrijdag 28 december 2018 - 12:27|Jordy van de Brug

REGIO - Het is winterstop voor alle elftallen in het amateurvoetbal. Eind januari wordt de competitie pas weer hervat. Tijd voor een terugblik op de eerste seizoenshelft.

SV Someren
Het team van Dominik Vergoossen begon slecht aan het seizoen. De eerste twee wedstrijden gingen met 1-0 verloren. In de derde speelronde wonnen de Somerenaren voor het eerst, om de wedstrijd daarna weer te verliezen. Dit bracht SV Someren na vier wedstrijden even op een degradatieplek. Dit zorgde voor een omslag bij het team van Vergoossen. Er werd een knappe serie van vijf ongeslagen wedstrijden neergezet, waaronder het gelijkspel tegen koploper FC Eindhoven AV. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 1-2 gewonnen van RKSV Mierlo-Hout. Dit resultaat zorgt ervoor dat SV Someren inmiddels is opgeklommen naar de tweede plaats in de tweede klasse F. Na de winterstop willen de Somerenaren mee blijven draaien in de top van de tweede klasse F. 20 januari hervatten zij de competitie met een thuiswedstrijd tegen nummer twaalf Beerse Boys. 


SV Someren doet mee in de top-3. (Foto: Jan van den Broek)

NWC
NWC had zich voorafgaand aan het seizoen een doel gesteld: terugkeren naar de tweede klasse. Na de dramatische degradatie van vorig jaar werd de knop snel omgezet. In de derde klasse is de ploeg uit Asten momenteel verreweg de sterkste. Alleen Helmondia kon twee puntjes afsnoepen bij de trotse koploper: 2-2. Ook de doelcijfers van NWC zijn indrukwekkend. 11 gespeeld, 32 voor, 6 tegen. De kers op de taart werd vorige week dinsdag behaald. De eerste periodetitel. SV Laar werd met 2-4 opzijgezet. In de tweede seizoenshelft zal de ploeg van Roel Nabuurs op de dezelfde voet willen doorgaan. Zondag 20 januari hervatten zij de competitie met een thuiswedstrijd tegen middenmoter IVO uit Velden.

ST Someren/NWC
De ploeg van Ivo Veltrop begon als promovendus aan het seizoen in de Hoofdklasse. De doelstelling was vanaf het begin duidelijk: niet degraderen. De dames begonnen uitstekend aan het seizoen. Alleen de tweede wedstrijd werd verloren van kampioenskandidaat Eldenia. Na vijf speelronden stonden de dames van Veltrop op een uitstekende tweede plaats. Dit was vooral te danken aan Lotte van Mourik en Shauny Regli. Beide dames waren in de maanden september en oktober niet te stoppen. De maand november verliep een stuk stroever. Veel wedstrijden gingen verloren en langzaam moest er naar beneden gekeken worden, De laatste wedstrijd voor de winterstop ging ook verloren. Bij Trekvogels in Nijmegen ging Someren/NWC opnieuw onderuit waardoor ze inmiddels op een negende plaats zijn beland. Deze plek op de ranglijst zorgt ervoor dat er aan het einde van de rit nacompetitie gespeeld moet worden. De dames van Veltrop willen in de tweede seizoenshelft graag weer het onoverwinnelijke gevoel van de maanden september en oktober terugkrijgen. Op 10 februari hervat Someren/NWC de competitie tegen Rigtersbleek.


Someren/NWC wil zich graag handhaven.

Ondo
De ploeg uit Heusden beleefde een prachtige eerste seizoenshelft. Een klein smetje: de enige nederlaag tot nu toe. In de eerste speelronde leek Ondo nog niet helemaal wakker en werd er met 5-2 verloren van RKESV. Na deze wedstrijd op 23 september is Ondo al maanden ongeslagen in de vierde klasse E. Vooral het scorend vermogen van de ploeg van Mark Lommen viel op. Zo werd FC Cranendonck met 1-8 opgerold en ging DOSL in Heusden er met 10-2 aan. Door de ongeslagen reeks is Ondo al enkele weken trotse koploper. Inmiddels is het gat met de nummer twee al zeven punten, al heeft de achtervolger een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg uit Heusden wil in de tweede seizoenshelft uiteraard de koppositie vasthouden. Zondag 20 januari komt Ondo weer in actie. In Sterksel gaat het op bezoek bij de plaatselijke voetbalvereniging.

SV Lierop
De Lieroppenaren hebben een zeer goede eerste seizoenshelft erop zitten. Slechts drie keer werd er verloren, een keer gelijkgespeeld en zeven keer trok de ploeg van Roy Manders aan het langste eind, waaronder de derby tegen SSE. Deze werd zakelijk met 0-2 gewonnen. Ook heeft SV Lierop een van de minst gepasseerde defensies. Slechts 13 tegendoelpunten uit elf wedstrijden. De goede resultaten zorgen ervoor dat SV Lierop de tweede plaats bezet in de vierde klasse E. SV Lierop wil na de winterstop de aanval inzetten op koploper Ondo. De Lieroppenaren hervatten 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Cranendonck. 

SSE
Het team uit Someren-Eind was niet echt te peilen in de eerste seizoenshelft. Zo was er in het begin van het seizoen een serie van vier ongeslagen wedstrijden, tot een serie van drie wedstrijden op rij niet weten te winnen. De laatste paar weken voor de winterstop is het team van scheidend trainer William van Moorsel weer bezig aan een goede serie. Sinds 4 november werd niet meer verloren. Hoogtepunt in die serie was de 3-1 overwinning op toenmalig koploper in de vierde klasse E, RKSVO. SSE staat op een nette derde plaats. Deze willen ze graag vasthouden of verbeteren in de resterende wedstrijden. Zondag 20 januari speelt SSE een thuiswedstrijd tegen nummer negen RKMSV.


Ondo en SSE spelen in de vierde klasse om de titel. (Foto: Jack van Leuken)

Olympia Boys
Het was afzien in de eerste maanden voor de mannen van Dennis Wouterse. De promovendus beleeft tot nu toe een moeilijk seizoen. Pas op 21 oktober werd het eerste punt gepakt en op 2 december de eerste overwinning. Directe concurrent VV MVC werd met 3-0 verslagen. De ploeg uit Ommel staat voorlaatste en moet daar aan het einde van het seizoen weg proberen te zijn wil het niet degraderen. De ploeg uit Ommel hervat 20 januari de competitie tegen Mifano.

SVSH
De ploeg uit Someren-Heide begon sterk aan het seizoen. Vorig jaar haalde de ploeg slechts negen punten in de vierde klasse. In de vijfde klasse werd dit aantal al na een paar wedstrijden bereikt. Ook kreeg SVSH de eerste vier wedstrijden geen tegendoelpunt te verwerken. In de maand november liep het iets stroever bij de ploeg van Niels Roijakkers. Er werd slechts een keer gewonnen, maar ook maar een keer verloren. Die verliespartij is tot nu toe de enige nederlaag die de ploeg uit Someren-Heide leed. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd overtuigend gewonnen met 1-8 van DEES. In de tweede seizoenshelft wil SVSH in de top-3 blijven meedraaien. Daar doen ze nu al erg sterk met een tweede plaats. 20 januari hervat het team van Roijakkers de competitie met een uitwedstrijd tegen Terlo. De tegenstander verloor tot nu toe al zijn wedstrijden.


SVSH doet goed mee in de vijfde klasse. (Foto: Geert Verhees)

Gerelateerde nieuwsberichten

Someren verliest weer met 0-1 van Marvilde SOMEREN- In eigen huis stelde SV Someren zondag teleur. De formatie van coach Dominique Vergoossen kon de goede wedstrijd van vorige week tegen RKVVO geen vervolg geven en verloor met... 9 december 2019 - 11:48
Berkvens wint topper tegen Acfis SOMEREN - Koploper Berkvens heeft in de Hoofdklasse zaalvoetbal goede zaken gedaan. In de Postel versloegen zij concurrent Acfis met 4-1. Berkvens opende in de 8e minuut de score door... 8 december 2019 - 15:13
SV Someren komt opnieuw oude bekende tegen SOMEREN - In navolging van oud-trainer Harjan de Wit keert aankomend weekend oude bekende en ex-speler van SV Someren, Salim Zeroual terug naar sportpark De Potacker. Het eerste elftal van... 6 december 2019 - 09:26
Gijs pakt eerste overwinning in zaalvoetbalcompetitie SOMEREN - Afgelopen vrijdag is er weer gevoetbald in de zaal. Acfis bleek nog altijd niet in de juiste vorm te zijn in de Hoofdklasse: 3-3 tegen Postel. Gijs daarentegen... 2 december 2019 - 13:36
SV Someren zesde keer op rij ongeslagen SOMEREN/VELDHOVEN - In Oerle bleef Someren voor de zesde keer op rij ongeslagen. Nummer twee RKVVO ging in eigen huis met 1-3 onderuit. Koen de Louw bracht zijn team na... 2 december 2019 - 12:35
SV Someren op bezoek in Veldhoven SOMEREN - Vorige week zondag deelde Someren de punten met De Valk. Op sportpark De Potacker werd het 2-2. Tot tweemaal toe kwamen de Valken tegen de verhouding in op... 29 november 2019 - 13:28