Het amateurvoetbal gaat voorlopig op een laag pitje. Op het moment van schrijven mogen de teams niet meer na 17.00 uur trainen.
Het amateurvoetbal gaat voorlopig op een laag pitje. Op het moment van schrijven mogen de teams niet meer na 17.00 uur trainen.

KNVB zet amateurvoetbal weer op een laag pitje

REGIO - Het amateurvoetbal gaat voorlopig weer even op een laag pitje. Op het moment van schrijven mogen de teams niet meer na 17.00 uur trainen en dat zorgt voor veel problemen, aldus de KNVB. 

Zou zou SV Someren zondag afreizen naar Hilvarenbeek voor de wedstrijd tegen Hilvaria, maar dat gaat niet door. Amateurvoetballers in de categorie A komen aankomend weekend niet meer in actie. In de B-categorie wordt wel gevoetbald. 

Jeugd

Door de nieuwe coronamaatregelen wordt het amateurvoetbal flink bemoeilijkt. Teams mogen overdag wel wedstrijden spelen, maar niet ‘s avonds trainen. De KNVB wacht het debat in de Tweede Kamer nog af. Wat daar uitgekomen is, zal te lezen zijn op onze website. Mogelijk wordt daar alsnog besloten dat trainen tot 20.00 uur wel mag. Voor nu betekent het dat de A-categorie van het amateurvoetbal, de prestatieve competities, komend weekend niet doorgaan. Jeugd en senioren kunnen op vrijwillige basis wel inhaalwedstrijden plannen om zo het aantal wedstrijden in de competitie gelijk te trekken. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de voetbalbond rekenen.