Waardepunten verzamelen

ASTEN/SOMEREN - Gedurende de hele maand december zamelt Lions Club Gewest Helmond Douwe Egberts waardepunten in voor de voedselbank Super Sociaal in Helmond en de Peelregio. 

Deze punten worden bij Douwe Egberts ingeleverd voor gratis pakken koffie, bestemd voor klanten van Super Sociaal Helmond. Vorig jaar was deze actie een groot succes. In totaal werden er toen ruim 1500 pakken koffie aan Super Sociaal gedoneerd. Naast de DE-waardepunten kunnen munten als biljetten worden gedoneerd. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de landelijk opererende stichting Sight First van Lions Nederland. Deze stichting zorgt ervoor dat er oogoperaties in derdewereldlanden kunnen worden bekostigd.

Supermarkten

In verschillende supermarkten in de regio zal een box staan, waarin de DE-waardepunten kunnen worden gedeponeerd. De supermarkten die in onze gemeente meedoen zijn de Jumbo en Jan Linders in Someren, de Super Lierop en de Attent Bosch in Someren-Eind. In Asten doet de Plus mee aan de actie. "We hopen op vele gulle gevers en danken alvast iedereen die wil doneren", aldus de organisatie.