Puur Sangh annuleert concert

ASTEN - Het had het eerste concert in anderhalf jaar tijd moeten worden: op zondagmiddag 12 december zou het Astens gemend koor Puur Sangh eindelijk weer het podium betreden. Het Winterconcert is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen echter alsnog afgelast.

De laatste ontwikkelingen binnen de pandemie maken dat het bestuur heeft besloten de repetities voorlopig op te schorten. Ook het Winterconcert op 12 december wordt daarom geannuleerd. Wel blijft de uitvoering van het Reqieum van Mozart voor 1 mei 2022 (vooralsnog) op de planning staan.


Rondleiding door Maria Presentatiekerk

ASTEN - VVV Asten en de Franciscusparochie houden komende zaterdag weer een rondleiding door de Maria Presentatiekerk. 

De rondleiding begint om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De groep bevat maximaal 20 personen. Onder begeleiding van een VVV-gids worden onder meer de muurschilderingen, het oksaal en de inventaris van de middeleeuwse kerk bezichtigd. In het oksaal is een tentoonstellingsruimte ingericht waarin diverse voorwerpen zijn te zien, die bij veel bezoekers mogelijk jeugdherinneringen oproepen. 

Aanmelden verplicht

Kosten voor de rondleiding bedragen 4,50 euro per deelnemer, kinderen tot en met 7 jaar mogen gratis mee. Aanmelden is verplicht en kan bij de VVV via 0493-692999 en per mail via winkel@vvv-asten.nl.


Geen Alzheimer Café Peelland

ASTEN - De geplande bijeenkomst van het Alzheimer Café Peelland komende dinsdag gaat niet door. Dit vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Het Alzheimer Café wordt normaliter in dienstencentrum De Beiaard in Asten gehouden. De volgende bijeenkomst staat vooralsnog gepland op dinsdag 11 januari en heeft als thema: 'Hoe verder na de diagnose'. Het nu uitgevallen thema 'Overgang naar het verpleeghuis' wordt verzet naar later volgend jaar.