Ook dit jaar kan winkelend publiek bij de Plus weer bijdragen aan het samenstellen van pakketten. (Archieffoto: Rob Fritsen/Siris)
Ook dit jaar kan winkelend publiek bij de Plus weer bijdragen aan het samenstellen van pakketten. (Archieffoto: Rob Fritsen/Siris) Rob Fritsen

19e Decemberactie voor minima: 'Aandacht voor elkaar'

ASTEN – De 19e editie van de jaarlijkse Decemberactie in Asten gaat komend weekend van start. Vrijdag en zaterdag kan winkelend publiek bij Plus Erik Gorissen een helpende hand bieden. De daar samengestelde voedselpakketten worden verspreid onder minima in het dorp.

De Decemberactie wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Plus, de Franciscusparochie, het Sint Jorisgilde en Onis Welzijn. Doel is om zoveel mogelijk pakketten samen te stellen die vervolgens kunnen worden uitgedeeld en mensen die het nodig hebben. De pakketten worden gevuld door winkelend publiek bij de Plus. Klanten kunnen kiezen uit geselecteerde artikelen, los of als pakket. Vervolgens kunnen deze in de daarvoor bestemde winkelwagens worden gedeponeerd, waarna ze op een later moment onder de minima worden verspreid. De actie duurt vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. "In deze donkere tijd is de decembermaand bij uitstek een maand om aandacht aan elkaar te schenken. Aandacht voor mensen dichtbij, maar ook wat verder weg. Door een klein gebaar van uw kant, kunt u de koude donkere decembermaand van een ander wat warmer en lichter maken. Alvast heel hartelijk dank voor uw deelname”, aldus de organisatie.