De handbalheren van Handbal Someren wisten afgelopen zondag te winnen van Sittardia.
De handbalheren van Handbal Someren wisten afgelopen zondag te winnen van Sittardia.

Handballers verslaan Sittardia

Sport 804 keer gelezen

SOMEREN - De handbalheren van Handbal Someren wisten afgelopen zondag te winnen van Sittardia. In Someren werd het 32-25 voor de mannen van trainer Eric-Jan Hermans. Ook de jeugd deed zondag een duit in het zakje.

Zondagochtend stonden de heren van Handbal Someren al in de sporthal. De ochtend begon namelijk met het aanmoedigen van de D-jeugd die een belangrijke wedstrijd moest spelen (nummer 1 tegen 2). Een spannende wedstrijd die de jongens wisten te winnen van het ongeslagen Swift. Dus het was duidelijk, als de jongens het kunnen, dan moeten de heren het ook laten zien. Een goede voorbereiding is dan nodig. Op tijd klaar en omgekleed, de speech van de coach en vol ertegenaan. 

De eerste helft begint en in de eerste 10 minuten gaat het gelijk op. Verdedigend staan beide teams goed en sterk. Hierdoor krijgt Handbal Someren niet de kans om goed en ver uit te lopen. 5-2 wordt 8-6 en vanuit daar weer naar 10-8. 10 minuten voor tijd wordt er wat gewisseld, gaan de heren meer het eigen spel spelen en komen ze er beter doorheen. Verdedigend blijven zij stabiel en sterk staan waardoor Sittardia iets meer fouten maakt en Someren uit kan lopen tot 16-10 bij rust. De tweede helft start goed en sterk. De eerste 3 minuten zijn voor Sittardia, maar daar komt geen goal uit. Handbal Someren kan hierdoor in de eerste 10 minuten een gat slaan van 9 doelpunten verschil. Helaas komt er dan een mindere fase vanuit Someren. Een kwartier lang is het team zelf te veel zoekende en wil te snel afronden. Dit resulteert erin dat de ploeg van Hermans 10 minuten voor tijd nog maar 5 goals voorstaat. Sittardia komt dichterbij en dan is weer alles mogelijk. Handbal Someren heeft weer 5 minuten nodig om in het spel te komen, maar de laatste 5 minuten zijn van toch weer van hen. Ze komen er weer beter doorheen en weten nog een stukje uit te lopen. De einduitslag is 32-25. “Het had meer moeten zijn, maar de winst is binnen na een goede wedstrijd vanuit het team”, aldus de trainer.

Komende week speelt Handbal Someren op donderdagavond uit bij Noav in Susteren, dus de heren hebben een weekendje rust tussendoor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant