Een archieffoto van een eerdere derby tussen SV Lierop en SSE.
Een archieffoto van een eerdere derby tussen SV Lierop en SSE.

Lierop boekt overtuigende zege bij SSE

Sport 660 keer gelezen

LIEROP - SV Lierop heeft afgelopen zondag een uiterst fijne middag beleefd in Someren-Eind. In de bekerderby tegen SSE wist de formatie van trainer Tim van Seggelen in de tweede helft uit te lopen naar een monsterzege. 

door Stef Kornuijt

De eerste helft is redelijk in evenwicht, met kansjes aan weerszijden. Tijn van Nuenen en Sjoerd van Seggelen zijn vanaf de zijkanten gevaarlijk, terwijl het middenveld van SSE maar moeilijk grip krijgt op de indribbelende Bart Sijbers. Aan de andere kant moeten doelman Han Maas en Stijn Oomen de bal tweemaal op rij uit de doelmond halen bij een grote kans voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Bij Lierop al vroeg een wissel, als Rob van der Sluijs eraf gaat en wordt vervangen door Thijs van Heugten. Die ziet hoe even later Bart het middenveld weer inkomt en doorstoot tot aan de zestien van SSE. Hij gaat een mooie combinatie aan, blijft koel en stift de bal over de doelman heen: 0-1.

Lierop mag met een voorsprong gaan rusten, maar direct na rust lijkt de volgende tegenslag ook direct een mokerslag te zijn voor SSE. De thuisploeg staat niet sterk te verdedigen op links, waar Sjoerd van Seggelen eenvoudig door mag lopen naar de doelman en de bal koeltjes in de rechterhoek legt: 0-2. Zo verdubbelen de Rood-Witten hun voorsprong binnen twee minuten na rust. Er volgt een betere fase van de thuisploeg, waarin SSE aandringt om de aansluitingstreffer te maken. Echte kansen volgens niet, Sem van de Nieuwenhof, Bart en Han moeten de bal wel een aantal keer wegwerken om gevaar te voorkomen.

Bij Lierop volgen twee wissels, als Kevin Geerts en Nick Verdonk invallen voor Ralf van de Laat en Sjoerd van Seggelen. Even later volgt de genadeklap. Nick gaat net fris in het veld het duel aan en ziet de afvallende bal bij Tijn belanden. Die sprint richting het doel en rond eenvoudig af: 0-3. De wedstrijd lijkt gespeeld maar voorbij is die nog zeker niet; Lierop speelt zich via een steekpass van Thijs, op links naar Kevin, naar een kansrijke positie. Die laatste legt de bal haarfijn neer voor Nick, die enkel nog binnen hoeft te tikken: 0-4.

Voor het gevoel bijna een unicum: een winnend Lierop op de zondag van Lierop Kermis, waar de spelers geen last lijken te hebben van de avond(en) ervoor. Voor SSE wordt de zondag nog wat erger. Na een voorassist bezorgt Thijs nu ook een assist als hij het overzicht behoudt en de bal bij Hidde Maas krijgt. Die kijkt, schiet en scoort: 0-5. Dat het de tweede helft wel héél erg makkelijk gaat blijkt even later weer: een goede actie van Rens Bekx verschaft Nick weer een kans en ook zijn tweede goal: 0-6.

Lierop wint zodoende in een vermakelijke en uiterst sterke tweede helft ruim van rivaal SSE, die het dit jaar in de competitie helaas niet tegen zal komen. Die competitie begint komende weekend, met voor Lierop een uitwedstrijd bij MVC 1. Onder de nieuwe coach Van Seggelen oogt het in Lierop in ieder geval fris en energiek, toch een behoorlijk contrast met de laatste wedstrijden van vorig seizoen. De grote vraag is: kan Lierop de lijn uit de voorbereiding in de competitie door gaan trekken? 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant