Afbeelding

Someren verslaat Avanti’31

Sport 593 keer gelezen

SOMEREN - Met de volle winst uit drie bekerwedstrijden is SV Someren als eerste geëindigd in bekerpoule L06. In de laatste wedstrijd werd Avanti met 4-1 verslagen. Beide teams plaatsten zich voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Na een kwartier spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong nadat een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Kevin van de Voort viel. De jonge rechtsback van Someren haalde meteen uit en schoot het leer strak in de benedenhoek.

In het eerste half uur van de wedstrijd had de thuisclub de overhand. De blauwwitten speelden de bal goed rond en smoorden alle Schijndelse aanvallen in de kiem. Roel Kappen wist als enige gevaar te stichten met twee snoeiharde vrije trappen van afstand. De eerste keer verdween de bal naast het doel en de tweede uithaal werd goed gepareerd door doelman Sil Joosten. De enige kans voor Avanti die niet uit een dood spelmoment ontstond, was voor Mees van der Heijden, die het Somerense doel maar net miste. Someren kreeg voor rust nog enkele kansen via Nick en Koen de Louw, maar doelman Van de Graaf werd niet gepasseerd.

Hattrick 

In de tweede helft werden Tim van den Boomen en Max Sonnemans bij Someren vervangen door Maico Meulen en Bart Hurkmans. Na een vloeiende aanval via Maico en Luc viel de bal voor de voeten van Koen de Louw, die de paal raakte. Een minuut later schoot Thijs Martens de bal fraai in de kruising na goed voorbereidend werk van Koen. Thijs kreeg het daarna op zijn heupen en twee minuten later liet hij vanaf de andere kant weer een gevaarlijk schot los. Dit keer redde de Avanti-doelman bekwaam. Kort daarna werd het toch 3-0, nadat Maico op rechts voorbij zijn tegenstander snelde. Via Luc Bouwmans kwam de bal bij Thijs, die eenvoudig kon binnentikken. In de 68ste minuut werd het ook nog 4-0 dankzij een derde treffer van de Somerense aanvaller. De eretreffer voor Avanti kwam op naam van invaller Teun Kuijpers, die in de slotminuut de 4-1 binnenkopte.

Volgende week begint Someren de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Susteren.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen, Rick Vereijken (70. Rico Sonnemans), Tim van den Boomen (46. Maico Meulen), Max Sonnemans (46. Bart Hurkmans), Thijs Martens, Luc Bouwmans, Koen de Louw.

(Foto’s: Piet van Vorstenbosch)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant