SV Someren strijdt zondag met Avanti'31 om de eerste plaats in de bekerpoule.
SV Someren strijdt zondag met Avanti'31 om de eerste plaats in de bekerpoule. Luca Engelbracht

Someren strijdt met Avanti om eerste plaats bekerpoule

Sport 257 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren heeft zich al na twee wedstrijden geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi. Het won zondag met 0-2 van Venlosche Boys en heeft samen met Avanti’31 de maximale score van zes punten behaald. Schijndel en Venlosche Boys zijn na twee duels nog puntloos.

Someren startte in Venlo zonder de geblesseerde Max Sonnemans en Daan van Vlerken. Hun vervangers speelden een behoorlijke wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Someren, wat resulteerde in diverse hoekschoppen, die zonder resultaat bleven. Na de eerste drinkpauze was Maico Meulen het dichtst bij een doelpunt, maar doelman Kessels keerde de inzet met zijn voet.

De tweede helft begon zonder Mike Verdonschot en Rick Vereijken, die werden vervangen door Tim van den Boomen en Justin Hoeben. Het begin van de tweede helft was rommelig met veel balverlies en weinig rust bij de passing. Bij een counter van Venlosche Boys moesten Nick en Sil samen ingrijpen om erger te voorkomen. Someren kwam alsnog op een 1-0 voorsprong. Invaller Tim van den Boomen kreeg de bal uit de rebound voor zijn linkervoet en schoot prima binnen; 0-1. Het hoogtepunt van de wedstrijd moest toen nog komen, Rond de 75e minuut kwam Joep Wijnen in balbezit buiten de zestien. Hij schoot de bal diagonaal in de lange hoek in de kruising. De doelman had er geen enkel verweer tegen; 0-2. Hierna ging de wedstrijd op slot. Bij Someren werd Koen de louw nog gewisseld voor Ties van Baars, maar in de stand kwam geen verandering meer.

De derby tussen de Schijndelse aartsrivalen Avanti’31 en Schijndel/De Wit eindigde zondagmiddag in een afgetekende 4-1 overwinning voor Avanti. De 21-jarige Roel Kappen werd met twee goals en een assist ‘Man of the Match’. In de eerste helft stopte Avanti-doelman Lars van de Graaf een strafschop. Vlak voor tijd scoorde Schijndel nog de eretreffer. De laatste keer dat de blauwwitten in competitieverband speelden tegen Avanti was in het seizoen 1992-1993. Someren eindigde toen in de middenmoot en de ploeg uit Schijndel degradeerde naar de derde klasse.

Komende zondag gaat Someren met Avanti uitmaken wie er als eerste en als tweede gaan eindigen in poule L06. Beide ploegen zijn al door in het bekertoernooi. De wedstrijd op Sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.

Uit de krant