Voor het eerst sinds 2019 wordt de Grens Land Klassieker weer verreden. In 2019 kwam Nol van Loon als eerste over de finish.
Voor het eerst sinds 2019 wordt de Grens Land Klassieker weer verreden. In 2019 kwam Nol van Loon als eerste over de finish.

Vierde editie van Grens Land Klassieker

Sport 306 keer gelezen

SOMEREN-EIND - In Someren-Eind wordt zondag 17 september de vierde editie van de Grens Land Klassieker verreden. TWC De Zwaluw organiseert deze wielerklassieker onder auspiciën van de Nederlandse Wielrenbond (NWB).

De wedstrijd wordt verreden op een groot open parcours van ruim elf kilometer in en om Someren-Eind. De start en finish is gelegen op de Bennenbroekstraat. Er is startgelegenheid voor amateurs/sportklasse, masters en junioren met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen. Om 12.00 uur starten de Amateurs/Sportklasse/Junioren, dit alles voor 9 ronden met in totaal een afstand van 99 kilometer. De eerste drie edities werden in achtereenvolgens 2017, 2018 en 2019 verreden. De coronapandemie gooide vanaf 2020 flink wat roet in het eten. De laatste editie van vier jaar geleden werd gewonnen door Nol van Loon uit Tilburg. Hij versloeg Dirk van Leuken (winnaar in 2018), Koen Wulterkens, Roy Steuten (winnaar 2017) en Leon Strötker in de sprint.

Voor mee informatie: info@twcdezwaluw.nl.

Uit de krant