Afbeelding
Marius van Deursen

Someren bekert verder na overwinning op Venlosche Boys

Sport 395 keer gelezen

VENLO - SV Someren heeft zich na twee wedstrijden al geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi. Het won met 0-2 van Venlosche Boys en gaat samen met Avanti’31 aan kop met de maximale score van zes punten. Schijndel en Venlosche Boys zijn na twee duels nog puntloos.

Someren startte in Venlo zonder de geblesseerde Max Sonnemans en Daan van Vlerken. Hun vervangers speelden een behoorlijke wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Someren, wat resulteerde in diverse hoekschoppen, die zonder resultaat bleven. Na de eerste drinkpauze was Maico Meulen het dichtst bij een doelpunt, maar doelman Kessels keerde de inzet met zijn voet. De corner hierna leverde ook niets op. Een ingreep van Nick de Louw, die bij een uitval van Venlosche Boys een aanvaller onderuit haalde, werd door scheidsrechter Halmans ‘beloond’ met geel. De toegekende vrije trap ging rakelings langs het doel van Sil Joosten. Het gevolg van dit alles was dat er met een 0-0 stand werd gerust.

De tweede helft begon zonder Mike Verdonschot en Rick Vereijken, die werden vervangen door Tim van den Boomen en Justin Hoeben. Het begin van de tweede helft was rommelig met veel balverlies en weinig rust bij de passing. Bij een counter van Venlosche Boys moesten Nick en Sil samen ingrijpen om erger te voorkomen. Someren kwam alsnog op een 1-0 voorsprong. Invaller Tim van den Boomen kreeg de bal vanuit de rebound voor zijn linkervoet en schoot prima binnen; 0-1 Het hoogtepunt van de wedstrijd moest toen nog komen, Rond de 75e minuut kwam Joep Wijnen in balbezit buiten de zestien. Hij schoot de bal diagonaal in de lange hoek in de kruising. De doelman had hier geen enkel verweer tegen; 0-2. Hierna ging de wedstrijd op slot. Bij Someren werd Koen de louw nog gewisseld voor Ties van Baars, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Op zondag 17 september gaat Someren samen met Avanti’31 uitmaken wie er als eerste en als tweede gaan eindigen in poule L06.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen, Rick Vereijken (46. Justin Hoeben), Luc Bouwmans, Maico Meulen, Mike Verdonschot (46. Tim van den Boomen), Koen de Louw (80. Ties van Baars) en Thijs Martens.

Uit de krant