Een foto van de districtsbekerwedstrijd in november 2021 tussen Venlosche Boys en Someren: 0-1.
Een foto van de districtsbekerwedstrijd in november 2021 tussen Venlosche Boys en Someren: 0-1.

Someren treft Venlosche Boys opnieuw

Sport 230 keer gelezen

SOMEREN - Komende zondag speelt Someren in de tweede wedstrijd van het districtsbekertoernooi tegen een oude bekende. Venlosche Boys degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse F, waarin Someren als vierde eindigde.

De eerste bekerwedstrijd tegen Schijndel werd zaterdagavond door de blauwwitten met 2-1 gewonnen. Someren, dat een aantal vaste basisspelers miste, had al na vijf minuten een grote kans toen Koen de Louw een strakke voorzet gaf op Thijs Martens. Die stuurde de bal richting de hoek van het doel, maar de doelman bracht knap redding. Een minuut later werd het alsnog 1-0 via Koen de Louw. Kort voor het rustsignaal gaf Thijs met veel gevoel een diepe bal op Koen, die zwevend de 2-0 binnen knikte. 

Na rust werden Rick van Bussel en de geblesseerde Rick Vereijken vervangen door respectievelijk Ties van Baars en Tim van den Boomen. Die laatste was betrokken bij een snel uitgevoerde counter die, met twee aanvallers tegen één verdediger, de 3-0 had moeten opleveren, maar dat gebeurde niet. Tim legde de bal breed op Thijs Martens, die niet zelf schoot maar de bal tevergeefs probeerde terug te leggen op Tim. In plaats van 3-0 werd het even later 2-1, want een overtreding in de zestien leverde een strafschop op, die Tijn Niemeyer verzilverde. Het spel werd er daarna niet beter op. De spanning keerde nog een beetje terug, maar in de stand kwam geen verandering meer. Someren won uiteindelijk verdiend en zal zich bij een overwinning in Venlo nagenoeg zeker plaatsen voor de volgende bekerronde. 

Venlosche Boys verloor haar eerste bekerwedstrijd met 4-1 van Achates’31. Dat was niet helemaal verrassend, want Achates bereikte vorig seizoen de halve finale van de districtsbeker en mocht daardoor uitkomen in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker. De Venlonaren daarentegen zitten in een neerwaartse spiraal. Nadat er vorige zomer al een ware exodus plaatsvond, vertrokken er opnieuw belangrijke pionnen. Hoofdtrainer Chris Burhenne zag centrale verdediger en sterkhouder Ruben Peulen naar Wittenhorst verkassen en Paul Wienhoven besloot vanwege een verhuizing te stoppen. Ook Wienhoven was een bepalende speler.

De wedstrijd op sportpark Alde Wielerbaan in Venlo begint zondag om 14.30 uur.

Uit de krant