Een deelnemer aan de ELE Rally scheurt over de Watermolenweg in Lierop.
Een deelnemer aan de ELE Rally scheurt over de Watermolenweg in Lierop.

Rallyduo Bob de Jong en Erik de Wild winnaars 58e ELE Rally

Sport 120 keer gelezen

ASTEN/LIEROP - Bob de Jong en Erik de Wild hebben de 58ste editie van de ELE Rally op hun naam geschreven. Ze wisten de eerder opgebouwde voorsprong van de klassementsproeven van afgelopen vrijdag in Asten en Lierop op de concurrentie vast te houden.

Bob de Jong was met navigator Erik de Wild tijdens de eerste twee proeven in Asten en Lierop de snelste en sloeg een gat van bijna 10 seconden naar de Duitser Björn Satorius en 15 seconden naar Kevin van Deijne. Na deze klassementsproeven, trok de rallykaravaan zaterdag naar Wintelre-Oerle, Spoordonk en Sint-Oedenrode. Ook werd (zonder publiek) gereden op Strijpse Kampen, het oefenterrein van Defensie in Oirschot. 

De laatste rit ging over bedrijventerrein Ekkersrijt in Son. Uiteindelijk hadden beide heren voldoende afstand van de concurrentie om uiteindelijk als de winnaars van de 58e ELE Rally te eindigen. 

Bob de Jong won in het verleden al drie keer de ELE Rally en maakte, samen met navigator Erik de Wild, de favorietenrol waar in hun Hyundai i20 R5.

Uit de krant