Een archieffoto uit 2011 waarop Rien van Horik, ook dit jaar speaker tijdens de ZLM Tour, in gesprek is met Mark Cavendish.
Een archieffoto uit 2011 waarop Rien van Horik, ook dit jaar speaker tijdens de ZLM Tour, in gesprek is met Mark Cavendish.

Tussensprint ZLM Tour op Kerkendijk in Someren

Sport 510 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - De meerdaagse ZLM Tour, onderdeel van de UCI Pro Series, komt ook dit jaar weer over Somerens en Astens grondgebied.

Tijdens de derde etappe van Schijndel naar Buchten op vrijdag 9 juni trekt de wedstrijdkaravaan door de kom van Lierop en is de eerste tussensprint gelegen op de Kerkendijk (ter hoogte van de Musschotseweg). De route in deze regio met de vermoedelijke doorkomsttijden is als volgt: Vanuit Ommel (13.48 uur) via de Oostappensedijk naar Kranenvenweg-Beekstraat-Dijkstraat naar Lierop (13.58 uur) Laan ten Boomen-van Dongenstraat-Somerenseweg naar Someren (14.00 uur) Lieropsedijk-Loovebaan naar Someren-Heide (14.08 uur) Kerkendijk-Nederweertseweg en Booldersdijk naar Nederweert. Voor de sprinters uit de World Tour-ploegen is de ZLM Tour een laatste test voor de Tour de France. Aan de start komen onder andere de teams van Jumbo-Visma, DSM, Alpécin-Deceuninck en Astana. Deze laatste ploeg brengt Mark Cavendish aan de start, die onlangs met overmacht in Rome de slotetappe van de Giro d’Italia won. Voor de beveiliging van de route in de gemeente Someren heeft de organisatie ook de hulp van TSC Solo ingeroepen.

Uit de krant