Tim van Seggelen stond maandag voor het laatst langs de lijn bij SV Someren. (Foto: Luca Engelbracht)

SV Someren eindigt als vierde in eerste klasse

Sport 591 keer gelezen

SOMEREN - De blauwwitten uit Someren kwamen in de laatste competitiewedstrijd snel op een 1-0 voorsprong via een magnifieke omhaal van Koen de Louw. Enkele minuten later was het al 1-1 na een eveneens prachtige uithaal van Imad Haddadi. Daarna was de wedstrijd lange tijd in evenwicht, maar in de laatste tien minuten gaf Someren extra gas en dat leverde uiteindelijk een geflatteerde 4-1 eindstand op voor de thuisclub.

door Gerard Slegers

In de vierde minuut van de wedstrijd bracht Koen de Louw zijn team op 1-0 met een fantastische ‘Fallrückzieher’. Enkele minuten later weer een prachtig doelpunt, nu van Imad Haddadi die Schaesberg met een diagonaal schot in de bovenhoek op gelijke hoogte bracht. Daarna was er weinig krachtsverschil tussen beide teams. Thijs Martens strandde op doelman Huijnen en Someren kwam goed weg toen Max Schepers met een snoeihard schot de paal raakte. Op slag van rust kreeg Schepers opnieuw een schietkans, maar aanvoerder Wesley van den Boomen gooide zich in de baan van het schot en voorkwam een Limburgse voorsprong.

Na rust werd een goede aanval van de thuisclub afgesloten met een doelpoging van Luc Bouwmans, die doelman Huijnen op zijn weg vond. In de 64ste minuut voorkwam Huijnen opnieuw een treffer door goed uit zijn doel te komen. In de directe tegenaanval snelde Scott Adriolo voorbij Kevin van de Voort en ging op Sil Joosten af. De Somerense doelman kwam ver buiten de zestien en haalde Adriolo neer. Veel bezoekers rekenden op een rode kaart, maar arbiter Ooms gaf slechts geel, omdat er in zijn ogen nog een Somerense verdediger meeliep. De teleurgestelde Limburgers kregen ook nog slecht nieuws van andere velden te horen en gaven, op zoek naar een doelpunt, steeds meer ruimte weg in de defensie. Koen de Louw kopte bijna de 2-1 binnen, maar de doelman tikte de bal nog over de lat. Someren wisselde in het laatste kwartier drie spelers en profiteerde van de geboden ruimte. In de laatste tien minuten werd er drie keer gescoord. Een aanval, opgezet door Justin Hoeben, werd voorgegeven op invaller Bob van Zon, die de 2-1 binnengleed. Nadat Thijs Martens oog in oog met doelman Huijnen faalde, viel de bal voor de voeten van opnieuw Bob van Zon, die met een mooie lob ook de 3-1 scoorde. Thijs Martens deed nog een laatste duit in het zakje en bracht de eindstand op 4-1.

Someren was nog in de race voor play-offs naar de vierde divisie, maar door het gelijke spel van EFC tegen Limburgia ging die kans aan de neus van de blauwwitten voorbij. Dat betekent dat Tim van Seggelen (voorlopig) zijn laatste wedstrijd voor Someren heeft gecoacht. Hij gaat komend seizoen aan de slag bij SV Lierop en kan terugkijken op twee succesvolle seizoenen bij SV Someren 1.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen (61. Gjalt Burger), Max Sonnemans (75. Tom Lintermans), Maico Meulen (69. Mike Verdonschot), Justin Hoeben, Thijs Martens, Luc Bouwmans (75. Bob van Zon), Koen de Louw.