De ELE Rally keert dit jaar terug naar Asten en Lierop. (Foto: Joris van Esch)
De ELE Rally keert dit jaar terug naar Asten en Lierop. (Foto: Joris van Esch)

ELE Rally doet Lierop en Asten aan

Sport 681 keer gelezen

ASTEN/LIEROP - De ELE Rally keert dit jaar terug naar Asten en Lierop. De rally, die verreden wordt op 2 en 3 juni, zal vrijdagavond de dorpen aandoen.

De ELE Rally van dit jaar belooft een spectaculair evenement te worden met opwindende veranderingen in de route en het programma. De rally zal plaatsvinden op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni, met als start- en finishlocatie Son en Breugel. Een andere opvallende wijziging is de verplaatsing van het servicepark naar Veghel. Met maar liefst 15 klassementsproeven op het programma, inclusief enkele geliefde ‘klassiekers’ zoals Sint-Oedenrode, zal de ELE Rally zijn deelnemers zeker op de proef stellen. Wat deze editie echter echt onderscheidt, is de wezenlijk andere route in vergelijking met vorig jaar, toen de rally nog op één dag werd verreden.

Het spektakel begint dus al op vrijdagavond, met twee rondes bestaande uit elk twee klassementsproeven. De eerste ronde vindt plaats in Asten, waar de coureurs hun vaardigheden tot het uiterste zullen pushen op de uitdagende wegen. Vervolgens verplaatsen de actie en het spektakel zich naar Lierop. De proef in Asten bedraagt 10,2 kilometer. In Lierop rijden de coureurs een proef van 20,8 kilometer.

Voor meer informatie over de 58e ELE Rally kijk op www.elerally.nl of de social mediakanalen.

Uit de krant