Mike Frenken, derde van rechts, keerde na een jaar terug in de ring.
Mike Frenken, derde van rechts, keerde na een jaar terug in de ring.

Mike Frenken wint bij terugkeer in de ring

Sport 1.953 keer gelezen

EINDHOVEN - Somerenaar Mike Frenken (23) heeft zaterdag na bijna een jaar afwezig te zijn geweest in de ring direct weten te winnen. Na de verloren wedstrijd afgelopen zomer in Duitsland, besloot hij een operatie aan zijn hand te laten uitvoeren. In Eindhoven maakte hij zijn rentree. Hij nam het op tegen Mitch Kuijpers (37), die op zijn beurt zijn laatste wedstrijd bokste.

door Niels Bouwmans

In het goed gevulde sportcentrum van Eindhoven mocht Frenken aantreden tegen Mitch Kuijpers. Het evenement A1 World Combat Cup: Unfinished Business was georganiseerd als benefietavond voor Robbie Hageman. Hageman heeft een hersentumor die alleen nog maar behandeld kan worden in de Verenigde Staten en daar is veel geld voor nodig. Veel kickboksers stapte daarom nog één keer de ring in voor collega en vriend Hageman. De erg sportieve wedstrijd begon traag. Het was nog veel aftasten en meer uitdagen dan uitdelen. Toch wist Frenken al vroeg een aantal trappen en stoten te landen op het lijf van Kuijpers, zodoende was de eerste ronde voor Frenken.

De tweede ronde bracht meer actie. Frenken wist overtuigend zijn opponent in de eigen hoek te houden en liet hem daar ook niet makkelijk uit ontsnappen. Kuijpers enige antwoord was Frenken vloeren of over de touwen te omhelzen. Het werd voor Kuijpers zo een uitputtingsslag.

In de derde ronde was het erop en erover voor Frenken, maar voor een knock-out kon hij niet gaan. Na bijna een jaar geen wedstrijdritme meer op te hebben gedaan, slopen ook bij Frenken de pijntjes erin. Desalniettemin was het zelfde beeld zichtbaar als in de tweede ronde: Frenken in de aanval, Kuijpers in de verdediging. Na de laatste bel vloog Kuijpers ook op zijn knieën om zijn tegenstander te bedanken voor deze wedstrijd; ‘’Mike is jong, snel en technisch. Ik wist al dat de kans om te winnen erg klein was en ik alleen op KO hem zou kunnen verslaan. Ik denk dat Mike een grote toekomst voor zich heeft en dat ik over een paar jaar tegen de televisie kan zeggen “Daar heb ik tegen mogen boksen. Ik ga mij nu focussen op mijn gezin, muziek, bodybuilding en mijn bedrijf”, aldus Mitch Kuijpers. 

Somerenaar Frenken zelf was er erg nuchter onder: ‘”Het ging wel goed. Eigenlijk ben ik niet in de problemen gekomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant