(Foto: Jelle Sleegers)
(Foto: Jelle Sleegers)

SV Someren maakt nog altijd kans op nacompetitie

Sport 331 keer gelezen

BRUNSSUM - De wedstrijd van Someren tegen Limburgia eindigde zoals ie begonnen was in 0-0. Voor rust hadden de gasten het betere van het spel, in het tweede bedrijf was de thuisclub een paar keer dichtbij een treffer, maar gescoord werd er niet.

door Gerard Slegers

Nummer vier Limburgia, dat evenveel punten heeft als Someren, wilde de volle winst om de kans op promotie in eigen hand te houden. Voor rust ging er bij de jeugdige ploeg van trainer Jan van Dijk echter veel fout qua passing en balaanname. Someren was dreigender en kreeg al snel een kans na een hoekschop van Thijs Martens. Nick de Louw kopte de bal echter over het doel. Binnen het kwartier werd Luc Bouwmans vastgepakt in de zestien, maar arbiter Meijers zag er geen overtreding in en besliste hoekschop. Halverwege de eerste helft werd een schot van Max Sonnemans goed gepakt door doelman Jurrandy van Dijk. De Somerense defensie speelde sterk en gaf in de eerste vijfenveertig minuten geen enkele kans weg.

Dat veranderde in de tweede helft, want al snel viel de bal in de Somerense zestien voor de voeten van Marwan Bahaali, die huizenhoog over schoot. Na een uur spelen, kreeg de thuisclub een gemakkelijk gegeven vrije trap, die door Dylan Hofland op de lat werd geschoten. Ook de rebound leverde gevaar op, maar doelman Sil Joosten bracht redding. Een kwartier voor tijd leidde een misverstand in de Somerense defensie opnieuw tot een kans voor Bahaali, die de bal over de lat liftte. Ook aanvoerder Jelle Raets was dichtbij een treffer, maar raakte slechts de bovenkant van de lat. Someren kreeg ook een paar kansjes en had op voorsprong kunnen komen toen doelman Van Dijk de bal losliet met Thijs Martens in zijn buurt. Die was net niet alert genoeg om hiervan te profiteren.

Someren behaalde uit de laatste vier wedstrijden slechts één punt. Toch heeft de ploeg van Tim van Seggelen nog steeds een kans om de play-offs voor promotie te bereiken, want directe concurrent EFC verloor met 4-2 van Wittenhorst. Als Someren haar laatste competitiewedstrijd ruim wint van Schaesberg en EFC gaat onderuit tegen Limburgia dan plaatst Someren zich alsnog voor de nacompetitie.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Joep Wijnen, Wesley v.d. Boomen, Nick de Louw, Thijs Martens (85. Maico Meulen), Max Sonnemans, Justin Hoeben (80. Tom Lintermans), Daan van Vlerken, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Mike Verdonschot (67. Gjalt Burger).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant