Spelers in actie tijdens de uitwedstrijd van SV Someren in Horst afgelopen december, die geflatteerd met 6-2 werd verloren.
Spelers in actie tijdens de uitwedstrijd van SV Someren in Horst afgelopen december, die geflatteerd met 6-2 werd verloren.

SV Someren ontvangt kampioen

Sport 172 keer gelezen

SOMEREN - Op sportpark De Potacker ontvangt Someren komende zondag de kersverse kampioen Wittenhorst. De oranjezwarten uit Horst pakten twee weken geleden op overtuigende wijze de titel in de 1e klasse C met veertien punten voorsprong op nummer twee EFC. 

De overmacht van de Noord-Limburgers komt ook tot uiting in de topscorerslijst. Die wordt aangevoerd door oud-speler van Helmond Sport Jeroen Verkennis met 20 doelpunten, maar ook zijn teamgenoten Giel Beurskens (13 doelpunten) en Joost van Rensch (12 doelpunten) staan in de top van die ranglijst.

Geflatteerde nederlaag

De uitwedstrijd in december vorig jaar leverde een geflatteerde 6-2 nederlaag op voor Someren, dat destijds een zevental spelers miste vanwege blessures en schorsingen. De afgelopen weken ontbrak libero Nick de Louw vanwege een enkelblessure, maar aanstaande zondag is hij vrijwel zeker van de partij.

Ook voor SV Someren lijkt de competitie gespeeld

Niet alleen voor Wittenhorst, maar ook voor Someren lijkt de competitie gespeeld. De blauwwitten staan op een veilige vierde plaats en door twee opeenvolgende nederlagen is de derde periodetitel nagenoeg onbereikbaar geworden. 

Hoger dan EFC

Een andere mogelijkheid om de nacompetitie te bereiken, is hoger eindigen dan EFC dat vier punten voorsprong heeft. Zelfs als Someren de laatste drie wedstrijden wint, blijft het afhankelijk van de resultaten van andere teams.

De Somerenaren nemen het daarbij, naast Wittenhorst, nog op tegen BSV Limburgia en VV Schaesberg, die respectievelijk vijfde en dertiende staan. Het Eerselse EFC wacht ontmoetingen met nummer negen SV Deurne en eveneens Wittenhorst en BSV Limburgia.

Toch mag de ploeg van coach Tim van Seggelen, die vanaf komend voetbaljaar aan het roer staat in Lierop, sowieso niet ontevreden zijn over dit seizoen na de promotie van vorig jaar. Beide teams kunnen zondag vrijuit spelen en hopelijk wordt het een aantrekkelijk duel. De wedstrijd begint zondag zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant