De heren van Handbal Someren hebben zondag in een doelpuntrijk duel van Dongen weten te winnen.

Doelpuntenfestijn in De Postel

Sport 240 keer gelezen

SOMEREN - Afgelopen zondag stonden de mannen van Handbal Someren tegenover de heren van Dongen. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Zelfs na de 10-10 bleef het spel op en neer golven in een hoog tempo. De laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Someren wat grip op de wedstrijd en bleven zij maar scoren. De ruststand was dan ook een verrassende: 21-17. Een stand wat zomaar al een eindstand had kunnen zijn. Na rust bleven de doelpunten maar als rijpe appels uit de boom vallen. Wel speelde Someren compacter en dat resulteerde in een kleine doelpuntendroogte bij Dongen. Zo kon de ploeg van trainer Eric-Jan Hermans uitlopen naar een 28-21 voorsprong. Vanaf dat moment werd er extra gas gegeven. Veel dingen lukte en in de verdediging stonden de Somerenaren sterk. Het gat werd tien punten en dat hielden zij goed vast. Vijf minuten voor tijd konden zij dan ook de wedstrijd rustig uitspelen. Een doelpuntrijke wedstrijd was het zeker. 45-34 winst voor Someren. 79 goals in een wedstrijd, en dat is voor handbalbegrippen zelfs veel.

Komende zaterdagavond reist de ploeg van Hermans af naar het zuiden van Limburg. Zwart-Wit staat dan op het programma.