(Foto: Jelle Sleegers)

Drie fraaie treffers leiden tot Somerense winst

Sport 248 keer gelezen

SOMEREN - Someren won in eigen huis met 3-2 van Minor. Halverwege stond er nog een brilscore op het bord. De gasten kwamen op 0-1, maar ruim tien minuten later was de achterstand door Koen de Louw al omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Toen Thijs Martens tien minuten voor tijd net voorbij de middenlijn de 3-1 scoorde, leek de wedstrijd beslist. Minor kwam in blessuretijd nog wel terug via een benutte penalty, maar de spanning daarna was van korte duur.

Voor rust was de nummer twaalf van de ranglijst niet de mindere van Someren. De groenwitten voetbalden technisch goed en met name aanvaller Taoufik Chadli hield de Somerense defensie aardig bezig. De eerste kans was nog voor Someren na een hoekschop van Thijs Martens, maar daarna was Chadli gevaarlijk met drie schoten. De eerste mogelijkheid verdween naast het doel en de andere twee werden gepareerd door doelman Sil Joosten, die ook redding bracht na een afstandsschot van Benahmed. Someren kende eveneens sterke momenten voor rust. Een splijtende pass van Nick de Louw op Maico Meulen leidde tot een prima voorzet op Koen de Louw, die de bal echter niet goed raakte. Ook een voorzet van Max Sonnemans had succes kunnen hebben, maar Koen kopte de bal rakelings naast het doel.

Tien minuten na de thee was Chadli de gevierde man bij Minor. Hij soleerde dwars door het centrum voorbij enkele Somerenaren en liet ook Sil Joosten kansloos; 0-1. In het laatste half uur bracht Someren-coach Tim van Seggelen wisselspeler Mike Verdonschot in het veld. Bij zijn eerste actie gaf de snelle aanvaller vanaf de rechterflank een messcherpe voorzet op Koen de Louw, die vallend de gelijkmaker binnenkopte; 1-1. Enkele minuten later brak Verdonschot opnieuw door de verdediging en werd vastgepakt door Benahmed, die geel kreeg, waar op rood werd gerekend. De vrije trap werd knap uit de hoek getikt door doelman Dautzenberg. In de 69ste minuut was de keeper echter kansloos toen Koen de Louw opnieuw met het hoofd scoorde na een assist van Max Sonnemans. Koen had ook de 3-1 op zijn schoen na een voorzet van weer Mike Verdonschot, maar de bal werd knap over de lat getikt. In de 81ste minuut veroverde Thijs Martens de bal ter hoogte van de middenlijn en zag de Minor-goalie te ver voor zijn doel staan. Thijs haalde meteen uit en scoorde van grote afstand de 3-1. In blessuretijd scoorde Chadli zijn tweede treffer uit een strafschop, maar verder kwam Minor niet meer.

Someren boekte een belangrijke overwinning en staat nu samen met Chevremont op een gedeelde vierde plaats. Volgende week is nummer drie EFC uit Eersel de tegenstander van Someren.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Kevin van de Voort, Nick de Louw, Joep Wijnen (85 Gjalt Burger), Max Sonnemans, Luc Bouwmans, Koen de Louw (88 Rick Vereijken), Thijs Martens, Justin Hoeben (60 Mike Verdonschot), Maico Meulen.