Afbeelding

Handbalheren komen goed uit korte pauze

Sport 307 keer gelezen

SOMEREN - De handbalheren van Handbal Someren zijn goed uit de korte carnavalsbreak gekomen. De ploeg van Eric-Jan Hermans was in eigen huis veel te sterk voor NOAV. De handbaldames liepen wel tegen een nederlaag aan.

De tegenstander uit Susteren was een verraderlijke voor de heren, eerder dit seizoen lieten zij nog punten liggen bij NOAV. De eerste tien minuten van de eerste helft verliepen zeer goed voor Handbal Someren. Middels mooie loopwegen kwam Someren als snel op een 3-0 voorsprong. Helaas wist NOAV middels één goede schutter enkele doelpunten te maken. De verdediging van Someren had in de eerste helft geen antwoord op het aanvallende spel van NOAV. Daarnaast was er in de aanval onnodig veel balverlies. De ruststand was dan ook: 11-12.

Tijdens de tweede helft begonnen de heren steeds meer het eigen spel te spelen. Door verdedigend goed te staan, snelle aanvallen te spelen en loopwegen in te zetten kregen zij grip op het spel. Dit resulteerde in de uitslag van 31-22. De punten blijven in Someren met als gevolg een plekje omhoog in de huidige tussenstand. Volgende week zaterdag staat om 20.15 uur de wedstrijd tegen Apollo HS1 op het programma in Son en Breugel.

Dames
De dames speelden zondag een uitwedstrijd tegen Bevo. Een wedstrijd die zij eerder in het seizoen nog in winst wisten om te zetten. Ditmaal liep het echter anders. Al was er nog wel een goede ruststand van 10-10. De tweede helft verliep niet als gewenst. Regelmatig balverlies zorgde ervoor dat de dames achter kwamen te staan. Bevo kreeg meer vertrouwen en liep verder uit, met een 29-19 als eindstand.  De volgende wedstrijd spelen de handbaldames weer thuis. In de Postel nemen zij het op tegen VIOS om 16.35 uur.