Foto van de laatste thuiswedstrijd tegen Minor in 2016: 0-0.

SV Someren krijgt bezoek van RKSV Minor

Sport 348 keer gelezen

SOMEREN - Op zondag 12 maart ontvangt SV Someren op sportpark De Potacker het Zuid-Limburgse Minor.

Minor maakte het SV Deurne afgelopen zondag behoorlijk moeilijk. De Limburgers speelden verzorgd voetbal en waren dreigender. Nadat Minor enkele grote kansen gemist had, leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Kort voor tijd kwam de thuisclub alsnog op voorsprong en amper een minuut later scoorden ook de gasten. Zodoende nam Deurne na een moeizame wedstrijd toch nog een punt mee uit Nuth.

‘Nog niet eerder stond SV Someren zo hoog op de ranglijst dit seizoen’

Someren speelde een uitstekende wedstrijd en won moeiteloos van hekkensluiter ZSV. Het eerste doelpunt kwam op naam van Thijs Martens, die voor het eerst sinds weken weer in de aanval actief was. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een prachtige volley in de bovenhoek van Maico Meulen, die de 0-2 opleverde. De gebroeders Koen en Nick de Louw tekenden na rust voor de 0-4 eindstand. Someren straalde rust en zelfvertrouwen uit en wil dat zondag, als het even kan, weer laten zien tegen de nummer 12 van de ranglijst. Door deze overwinning klom Someren naar de vijfde plaats op de ranglijst, de hoogste positie voor de blauwwitten in dit seizoen.

RKSV Minor besloot eind januari de samenwerking met haar nieuwe Belgische trainer te beëindigen. Gelukkig vond het bestuur al snel een interim-trainer in de persoon van Guido Leunissen. Hij kent de club goed, nam het trainerschap vorig seizoen al over van Chris Burhenne en was in het verleden ook drie jaar hoofdcoach. “Ik heb altijd fijn bij Minor gewerkt, het is een fatsoenlijke club. Mijn verantwoordelijkheid ligt op het sportieve vlak; we moeten nog flink aan de bak om onszelf veilig te spelen.” Ook SV Someren moet zondag flink aan de bak om de vijfde positie op de ranglijst vast te houden, want het staat dicht op elkaar in de eerste klasse. Zo is het gat naar Minor slechts vijf punten en de Limburgers zijn dus terug te vinden op plek 12 in de competitie.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Teun Martens uit Luyksgestel.