Foto van de laatste onderlinge ontmoeting in mei 2017. Someren verloor toen in eigen huis met 1-2.
Foto van de laatste onderlinge ontmoeting in mei 2017. Someren verloor toen in eigen huis met 1-2.

SV Someren treft ‘angstgegner’

Sport 223 keer gelezen

SOMEREN - Vorige week werden nagenoeg alle competitiewedstrijden afgelast en dus hervat Someren de competitie komende zondag tegen Schaesberg. Een goede tegenstander, die de blauwwitten in de afgelopen twintig jaar regelmatig in competitieverband tegenkwamen. Van de laatste negen onderlinge duels in Landgraaf won Someren er slechts eentje in het seizoen 2006-2007. Dat is tekenend voor de kracht van de club, die in 2003 ontstond na een fusie van RKONS (1912) en RKVV Kolonia (1921).

Someren begon dit seizoen goed aan de competitie, maar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop gingen verloren en daardoor vinden we de ploeg van coach Tim van Seggelen momenteel terug op de negende positie. Bij Schaesberg gebeurde het tegenovergestelde: Na een moeizame start in de eerste klasse hebben de Limburgers zich met vier opeenvolgende overwinningen keurig in het linkerrijtje genesteld op de zesde plek.

Het collectief van VV Schaesberg wordt altijd uitgebreid geroemd in de wedstrijdverslagen, maar de geroutineerde ploeg heeft ook individuele kwaliteiten. Denk daarbij onder andere aan nieuweling Eloy Cox, die in het verleden voor Groene Ster en Chevremont uitkwam en inmiddels bij Schaesberg de topscorerslijst aanvoert. Het elftal van Tim Zuidersma heeft de winterstop nuttig besteed door goede wedstrijden te spelen tegen de topamateurs van Groene Ster en EVV en zal gefocust zijn om ook in de competitie de ingezette progressie vast te houden. SV Someren zag in de afgelopen weken weer diverse geblesseerde spelers terugkeren in het eerste elftal en dat zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen. 

De wedstrijd op sportpark Strijthagen staat zondag onder leiding van scheidsrechter Paul Kerstges uit Eijsden en begint om 14.30 uur.

Uit de krant