Foto van de laatste thuiswedstrijd van SV Someren tegen Limburgia op 1 maart 2015, (3-0).
Foto van de laatste thuiswedstrijd van SV Someren tegen Limburgia op 1 maart 2015, (3-0).

SV Someren speelt ‘zespuntenduel’

Sport 151 keer gelezen

SOMEREN - Aankomende zondag wordt de amateurvoetbalcompetitie hervat. SV Someren doet dat met een thuiswedstrijd tegen BSV Limburgia.

De blauwwitten speelden afgelopen zondag in de derde ronde van de districtsbeker doelpuntloos gelijk tegen Mierlo-Hout en verloren de beslissende strafschoppenserie met 5-4. Daardoor is het bekeravontuur voor Someren ten einde en kan het team van Tim van Seggelen zich volledig gaan richten op de competitie. Die wordt zondag dus hervat met een wedstrijd tegen Limburgia. De club uit Brunssum heeft een technische staf bestaande uit twee oud-profs. Jan van Dijk (ex-hoofdtrainer van onder andere FC Groningen, Roda JC, Helmond Sport, FC Emmen, VVV Venlo en Gemert) staat er sinds twee seizoenen aan het roer samen met hoofd technische zaken, Regillio Vrede. 

Jan van Dijk heeft na een teleurstellend laatste seizoen flink de bezem gehaald door zijn selectie. “Doel is om ons met een jonge groep ondersteund door een aantal routiniers zonder problemen veilig te spelen.” Een van die routiniers is Randy Grens (32). Deze voetbalglobetrotter kennen we nog van eerdere clubs, zoals Heidebloem, EHC, Deurne, Groene Ster en Minor. Ook was de aanvaller uit Venray enkele jaren actief in België en Duitsland.

Onderste regionen
BSV Limburgia speelt voor het vierde achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse, waarin het telkens in de onderste regionen van de ranglijst eindigde. Op dit moment staat de Brunssumse sportvereniging op een elfde positie en Someren staat twee plaatsen hoger. Voor beide teams is het van belang om zondag een goed resultaat te boeken. Bij een Somerense overwinning, wordt de voorsprong zes punten. Winnen de Limburgers dan komen ze op gelijke hoogte met Someren.

De wedstrijd begint zondag op sportpark De Potacker om 14.30 uur.

Uit de krant