(Foto: Jelle Sleegers)

SV Someren weerhoudt Venlosche Boys van koppositie

Sport 452 keer gelezen

VENLO - Someren kende een bliksemstart tegen Venlosche Boys. Al in de tweede minuut bracht Luc Bouwmans de blauwwitten met een weergaloos doelpunt op 0-1. Van grote afstand lobde hij de bal over de Venlose goalie heen in het doel. De nummer twee van de ranglijst deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte uiteindelijk pas in de slotfase van de wedstrijd; 1-1. Bij winst had Venlosche Boys de koppositie overgenomen van Wittenhorst. Dat verloor verrassend van De Ster.

Ondanks het ontbreken van Justin Hoeben en Thijs Martens was de beginfase van de wedstrijd overduidelijk voor Someren. Na de snelle 0-1 had Koen de Louw de voorsprong kunnen verdubbelen, maar doelman Kessels blokkeerde de bal. In de tiende minuut legde Mike Verdonschot de bal terug op Wesley van den Boomen. De Somerense aanvoerder (met regenboogarmband) kapte zijn tegenstander goed uit en gaf de bal breed op Max Sonnemans, die van buiten de zestien uithaalde. De bal zeilde rakelings over de lat. Halverwege de eerste helft was ook Maico Meulen dicht bij de 0-2, maar zijn inzet verdween voorlangs het doel. De Venlose topscorer Bob Hoveling (10 treffers in 8 wedstrijden) werd goed aan banden gelegd door zijn bewaker Kevin van de Voort. Na ruim een half uur ontsnapte hij even aan de straffe dekking, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Met een slim hakballetje bracht Hoveling enkele minuten later teamgenoot Tim Diebels in stelling. Someren-doelman Sil Joosten bracht knap redding door zich voor de bal te gooien.

Ongewijzigd begonnen beide teams aan de tweede helft. De thuisclub zocht nadrukkelijk de aanval en had ook meer balbezit, maar Someren verdedigde de voorsprong zonder al te veel problemen. Twintig minuten voor tijd hadden de blauwwitten de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Luc Bouwmans kopte na een hoekschop rakelings naast het doel en ook Max Sonnemans had de 0-2 op zijn schoen, maar via de voet van doelman Kessels verdween de bal over de achterlijn. Voor de thuisclub was David Driessen dichtbij de gelijkmaker. Hij raakte na een directe vrije trap de buitenkant van de paal en invaller Jesse Vijver schoot even later via een Somerens been naast. In de 84ste minuut kwamen de Limburgers via Vijver alsnog op gelijke hoogte,. Al met al een terechte uitslag, al had Someren wel de betere kansen.

Komende zondag 4 december speelt Someren in eigen huis de derby tegen Deurne.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Kevin van de Voort, Nick de Louw, Ron van Stratum, Max Sonnemans, Bob van Zon, Luc Bouwmans, Koen de Louw, Maico Meulen (80. Daan van Vlerken), Mike Verdonschot (83. Dévi Fondon).