(Foto: Luca Engelbracht)

SV Someren toont veerkracht tegen Chevremont

Sport 500 keer gelezen

SOMEREN – Na een moeizame eerste helft, waarin Chevremont het beste van het spel had, kwam Someren vlak voor rust ongelukkig op een 0-1 achterstand. In het eerste kwartier na rust leek de thuisclub nog krachteloos, maar in het laatste half uur rechtte het team van coach Tim van Seggelen de rug. Twintig minuten voor tijd kopte Luc Bouwmans fraai de gelijkmaker binnen en daarna kreeg Someren nog kansen op meer, maar de stand bleef 1-1.

Vlak voor het beginsignaal bleek dat behalve aanvaller Thijs Martens ook Koen de Louw vanwege een blessure niet inzetbaar was. Mike Verdonschot nam de spitspositie over. Na het eerste kwartier kregen de Limburgers steeds meer de overhand. Ze combineerden beter en waren feller in de duels. Someren beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen en deed dat adequaat, want Chevremont kreeg nauwelijks echte scoringsmogelijkheden.

De beste kans kregen de gasten na ruim een half uur toen Tim Blättler na een gevaarlijke aanval het zijnet trof. In de slotminuut van de eerste helft kopte Nick de Louw de bal bij een verdedigende actie ongelukkig tegen het hoofd van teamgenoot Luc Bouwmans. Het leer viel toevallig voor de voeten van Tim Blättler die zijn team, overigens niet onverdiend, op 0-1 bracht.

Naast het doel

De eerste kansen na rust waren ook voor de gasten. Eerst strandde Calvin Römer op doelman Sil Joosten en daarna, vanuit buitenspelpositie, ook Blättler. Someren werd voor het eerst gevaarlijk toen Max Sonnemans in de 64ste minuut, na een mooie aanval, vanaf de rand van de zestien net naast het doel schoot.

Daarna groeide het geloof bij de thuisclub. In de 71ste minuut viel de Somerense gelijkmaker na een geplaatste voorzet van Wesley van den Boomen. Luc Bouwmans kopte fraai tegendraads de 1-1 achter doelman Twan Roex. Na een snelle rush en strakke voorzet van Mike Verdonschot schoot Marvin de Mey bijna in eigen doel. Roex stompte de bal echter met een knappe reflex uit de kruising. Nick de Louw (kopbal) en Justin Hoeben (schot van dichtbij over het doel) waren ook nog kansrijk, maar gescoord werd er niet meer.

Joep Wijnen, die zijn debuut maakte in de basis van het eerste elftal en invaller Bob van Zon kunnen terugkijken op een prima wedstrijd.

Volgende week speelt Someren de uitwedstrijd tegen Venlosche Boys, dat ZSV met 0-2 versloeg.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley v.d. Boomen, Kevin v.d. Voort, Nick de Louw, Ron van Stratum, Max Sonnemans, Justin Hoeben, Joep Wijnen, Mike Verdonschot, Luc Bouwmans, Maico Meulen (58 Bob van Zon).