Vreugde na een doelpunt van SV Someren. (Foto: Luca Engelbracht)

Somerens collectief verslaat Susteren met 1-3

Sport 335 keer gelezen

SUSTEREN – In een aantrekkelijk duel had Sportclub Susteren zondag het iets betere spel, maar Someren 1 kwam binnen een kwartier op voorsprong door Maico Meulen. Toen de thuisclub na ruim een uur de verdiende gelijkmaker aantekende, leek ook de overwinning voor de groenwitten mogelijk, maar doelman Sil Joosten had een paar prima reddingen in huis. Door hard werken en het afstraffen van defensieve foutjes kwam Someren op 1-2 via Mike Verdonschot. Toen Nick de Louw de blauwwitten tien minuten voor tijd naar 1-3 kopte, was de druk van de ketel en de wedstrijd gespeeld.

In de twaalfde minuut kwam Someren op een 0-1 voorsprong. Koen de Louw veroverde de bal van zijn tegenstander en schoot op doel. Keeper Omar Vlemmings kreeg het leer niet onder controle en Maico Meulen profiteerde in de rebound.

Someren had ook op 0-2 kunnen komen nadat een Limburgse verdediger binnen de zestien in botsing kwam met zijn doelman. De bal viel voor de voeten van Koen, die te gehaast uithaalde. Halverwege de eerste helft bracht Daan van Vlerken de bal na een hoekschop in het strafschopgebied. Maico liet het leer van zijn voeten springen, recht in de handen van de keeper.

Kort voor het rustsignaal kreeg Susteren via Bart Dings een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Sil Joosten reageerde uitstekend, maar kon niet voorkomen dat de bal weer terug in het veld sprong. De tweede poging van de thuisclub eindigde in het zijnet.

Ook in de tweede helft hield de Somerense doelman zijn team in de race. Met een knappe reflex tikte hij een van dichtbij ingeschoten bal over de achterlijn. In de 65ste minuut was hij echter kansloos na een prachtige halve omhaal, 1-1. Na enkele wissels kwam Someren in de 72ste minuut enigszins tegen de verhouding in op 1-2. Bij een vrije trap van Max Sonnemans was doelman Vlemmings net te laat, waarna Nick de Louw op doel kopte. Invaller Mike Verdonschot gaf voor de zekerheid nog het laatste tikje en bekroonde zijn eerste balcontact met een doelpunt, 1-2. Someren kwam ook nog op 1-3. De keeper van Susteren kon een stuiterbal van Joep Wijnen niet controleren en via Bob van Zon kwam de bal bij Max Sonnemans. Uit diens afgemeten voorzet scoorde Nick met het hoofd de derde Somerense treffer.

Een prachtige safe van Sil Joosten voorkwam in de slotfase nog de aansluitingstreffer van Susteren en zodoende boekte het Somerense collectief een mooie 1-3 overwinning.

Zondag speelt Someren thuis tegen Chevremont, dat met 8-2 won van ZSV.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley v.d. Boomen, Kevin v.d. Voort, Nick de Louw, Ron van Stratum, Max Sonnemans, Daan van Vlerken (53. Bob van Zon), Justin Hoeben (70. Mike Verdonschot), Luc Bouwmans, Maico Meulen (81. Joep Wijnen), Koen de Louw.