De laatste wedstrijd in Someren tegen EHC op 13 september 2014 (uitslag 0-0).
De laatste wedstrijd in Someren tegen EHC op 13 september 2014 (uitslag 0-0).

SV Someren klaar voor rentree eerste klasse

Sport 313 keer gelezen

SOMEREN - Komende zondag maakt Someren na vijf jaar afwezigheid zijn rentree in de eerste klasse. Op sportpark De Potacker is EHC de eerste tegenstander in de nieuwe competitie.

De Emma Hoensbroek Combinatie behoort al bijna vijftig jaar tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. Jarenlang speelden de roodwitten in de hoofdklasse, maar vorig seizoen liep het spaak in Hoensbroek: in januari besloot men (noodgedwongen) het eerste team uit de hoofdklasse terug te trekken. Achter de schermen werd keihard gewerkt om voor dit seizoen een representatieve selectie op de been te brengen. 

‘Na vijf jaar afwezigheid keert Someren terug in de eerste klasse’

Ondanks de moeilijke situatie bleef een handvol spelers de club trouw en de overige selectiespelers, waaronder een aantal Belgen, kwamen over van andere clubs. Routinier Sydney Bartels van Groene Ster, Ceylan Amory van Minor en Kasper Spierings van Roda JC onder 21 zijn enkele van de vele nieuwe aanwinsten. Om de sportieve ambities kracht bij te zetten, werd Eric van der Luer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Van der Luer was profvoetballer bij onder andere MVV, Roda JC en Alemannia Aachen en speelde in 1995 ook twee wedstrijden in het Nederlands elftal. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij EHC en ligt dus vast tot en met 2024. 

Eigen spelers
SV Someren zal dit seizoen weer uitkomen met alleen eigen spelers en het heeft met Tim van Seggelen ook een coach uit eigen gelederen. Luuk Hoeben en Niels Schweren zijn lager gaan voetballen en enkele talentvolle, jeugdige spelers staan te popelen om de lege selectieplekken in te vullen. Someren en EHC waren tussen 2007 en 2015 vijf seizoenen elkaars tegenstander. Van de tien gespeelde competitiewedstrijden wonnen de blauwwitten er twee, drie eindigden in een gelijkspel en vijf wedstrijden gingen verloren. Ondanks die negatieve balans kan Someren de wedstrijd tegen EHC met vertrouwen tegemoet zien: van de laatste 13 wedstrijden werden er maar liefst 12 gewonnen. Alleen de bekerwedstrijd tegen buurman NWC eindigde in een gelijkspel.

De eerste competitiewedstrijd begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Verstappen uit Grathem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant