(Foto: Jelle Sleegers)

SV Someren bereikt volgende ronde

Sport 194 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren heeft zich afgelopen zondag weten te plaatsen voor de volgende bekerronde. In een gezapige wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Olympia’18.

De Somerenaren leden onnodig vaak balverlies en ook de opbouw van het spel liet met name in de tweede helft te wensen over. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Boxmeer. Een van richting veranderd schot van Kas van den Bosch werd knap uit de benedenhoek getikt door Sil Joosten. Een minuut later was Luc Bouwmans namens Someren gevaarlijk, maar zijn inzet werd over de achterlijn gewerkt. Halverwege de eerste helft was Luc weer gevaarlijk toen hij de bal na een hoekschop van Max Sonnemans hard op doel kopte. Goalie Jasper Görtz bracht echter uitstekend redding. In de 35e minuut leek de keeper van Olympia in een duel met Mike Verdonschot weer een redding in huis te hebben, maar hij liet de bal los, waarna Mike in de rebound kon scoren; 1-0. Op slag van rust was Someren ook nog twee keer dreigend, maar de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Justin Hoeben in het team voor Joep Wijnen. Amper drie minuten na rust werd Sam Luppes van Olympia de diepte ingestuurd en hij scoorde via binnenkant paal de gelijkmaker; 1-1. Binnen het uur kwam de thuisclub weer op voorsprong. Mike Verdonschot hield de bal keurig binnen en legde terug op Luc Bouwmans. Hij verlengde op Thijs Martens, die meteen uithaalde. Doordat de bal geschampt werd door een verdediger plofte hij onhoudbaar in het doel; 2-1. Someren kreeg daarna nog enkele kansen, maar doelman Görtz wist tot tweemaal toe de 3-1 te voorkomen.

Op zondag 25 september begint Someren de competitie in de eerste klasse C met een thuiswedstrijd tegen EHC uit Hoensbroek, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de hoofdklasse.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Ron van Stratum (83’ Luc van Berlo), Gjalt Burger (63’ Dévi Fondon), Max Sonnemans, Mike Verdonschot (83’ Maico Meulen), Joep Wijnen (46’ Justin Hoeben), Koen de Louw, Luc Bouwmans, Thijs Martens.