Een foto van een eerdere ontmoeting (november 2016) tegen Olympia’18 uit Boxmeer.
Een foto van een eerdere ontmoeting (november 2016) tegen Olympia’18 uit Boxmeer.

SV Someren heeft plaatsing in eigen hand

Sport 231 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren kan zich aankomende zondag plaatsen voor volgende ronde districtsbeker. Dan moet wel afgerekend worden met Olympia’18 uit Boxmeer. Afgelopen weekend speelde het elftal van trainer Tim van Seggelen met 1-1 gelijk tegen NWC.

Wedstrijden tussen Someren en NWC staan meestal niet garant voor hoogstaand voetbal. De bekerwedstrijd van zondag was daarop geen uitzondering. Het publiek zag een eerste helft, waarin weinig gebeurde en dus was de 0-0 ruststand een logisch gevolg. Na rust kwam Someren, enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong via jongeling Luc van Berlo, die een voorzet van Thijs Martens uitstekend binnenkopte. Someren consolideerde de voorsprong en NWC hoopte nog op dat ene momentje. En juist in de fase dat NWC met tien man speelde en de gelijkmaker niet meer in de lucht hing, viel de 1-1. Arne van Geffen legde ruim buiten de zestien aan voor een vrije trap, die via de Somerense muur met een boog over doelman Sil Joosten heen in het doel belandde; 1-1. Gelet op het gehele wedstrijdverloop overigens een terechte uitslag. NWC maakte daarmee een einde aan de mooie succesreeks van Someren, dat elf wedstrijden achter elkaar won, maar zich voor het eerst sinds 8 mei van dit jaar tevreden moest stellen met een gelijkspel.

Het eerste elftal van Someren kan zich nu op gaan maken voor de laatste poulewedstrijd van de districtsbeker. Olympia ’18 is komende zondag de tegenstander op sportpark De Potacker. Bij een gelijkspel tegen de blauwwitten uit Boxmeer bereikt Someren de volgende bekerronde en zelfs een kleine nederlaag kan voldoende zijn. In november 2016 speelde Someren voor het laatst tegen Olympia’18 in de derde ronde van de KNVB-districtsbeker. In Boxmeer was Someren destijds de betere ploeg en won met 1-2 dankzij twee doelpunten van Stijn Kusters. Someren en NWC gaan na twee wedstrijden met elk vier punten aan de leiding in hun poule. SSS’18 en Olympia’18 hebben allebei één punt. De beste twee van de poule gaan verder in het districtsbekertoernooi. Een week later begint de competitie voor Someren met een thuiswedstrijd tegen voormalig hoofdklasser EHC uit Hoensbroek.

Uit de krant