Koen de Louw heeft zojuist SV Someren in de verlenging op 2-1 gezet. (Foto: Jan van den Broek)

SV Someren naar finale na winst op Bekkerveld

Sport 789 keer gelezen

SOMEREN - In een spectaculair nacompetitieduel, waar alles in zat wat voetbal mooi maakt, won Someren donderdagavond met 2-1 van Bekkerveld.

De thuisclub speelde ijzersterk in de eerste helft en het was wachten op een Somerens doelpunt. Die verdiende treffer bleef echter uit, met name door het sterke optreden van Bekkerveld-doelman Rob Kerris. De oud- keeper van MVV was de absolute uitblinker bij de Limburgers. Hij voorkwam Somerense treffers van Maico Meulen, Koen de Louw en Thijs Martens en leek onklopbaar.

In de tweede helft ging Bekkerveld zich steeds meer mengen in de strijd. Het kreeg zelfs de beste kans om op voorsprong te komen, maar Sander Beuken schoot van dichtbij over het Somerense doel. Ook de thuisclub kreeg een uitstekende mogelijkheid via invaller Tom Lintermans, maar weer bracht doelman Kerris redding. Na negentig minuten stond er nog steeds een brilstand op het scorebord en moest er verlengd worden. Beide teams begonnen enigszins voorzichtig en afwachtend in de eerste verlenging, totdat Fabio Peters plotseling vanaf randje zestien op doel schoot. Weer werkte de doelman de bal met een prima safe over de lat.

De tweede verlenging was amper begonnen toen Koen de Louw krachtig uithaalde en de bal in het dak van het doel schoot, 1-0. Vanaf dat moment gooide Bekkerveld alles op de aanval en kwam de Somerense defensie onder druk te staan. Centrale verdediger Nick de Louw was echter een rots in de branding en hield zijn team met fantastische ingrepen op de been. Drie minuten voor tijd ging het alsnog mis toen Dimitri Orbons bij de tweede paal raak kopte; 1-1. Terwijl iedereen zich al neerlegde bij een beslissing via strafschoppen, was daar weer Koen de Louw. De Somerense topscorer bracht de 500 toeschouwers in extase door zijn team met een lage schuiver naar 2-1 te schieten en naar de finale!

Die finale wordt komende zondag gespeeld op neutraal terrein tegen Sportclub ‘25 uit Bocholtz. De KNVB maakt vrijdagmiddag bekend waar de wedstrijd gespeeld zal worden.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley v.d. Boomen, Nick de Louw, Kevin v.d. Voort, Gjalt Burger (84 Tom Lintermans), Max Sonnemans, Luc Bouwmans, Justin Hoeben, Thijs Martens, Koen de Louw, Maico Meulen (70 Fabio Peters).