Koen Meuffels in actie. De Somerense coureur ziet zijn motor steeds meer stappen maken.
Koen Meuffels in actie. De Somerense coureur ziet zijn motor steeds meer stappen maken.

Koen Meuffels zet stap naar voren

Sport 178 keer gelezen

SOMEREN/OSCHERSLEBEN - Na een goed eerste weekend in het IDM zat de Somerense motorcoureur Koen Meuffels afgelopen weekend in Oschersleben voor race 3 en 4 van het kampioenschap.

Toen Koen afgelopen donderdagmiddag op het circuit aankwam voelde het circuit als vertrouwd. “Ik heb hier voorafgaand aan het rijden in het WK meerdere keren gereden in verschillende klassen. We hebben weer diverse verbeteringen aan de motor doorgevoerd en we hebben nog enkele dingen om te proberen.” De trainingen op vrijdag gingen goed en Koen had vrij vlug al een goeie snelheid te pakken. “Ik zette een tiende tijd neer over deze twee trainingen. Het weer was wel wat veranderlijk en ‘s avonds was het even een noodweer op de paddock. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag kon ik mijn tijd van vrijdag met 0,4 seconden verbeteren. En dat is wat ik wil, elke keer iets verbeteren. In de tweede kwalificatie kon ik dit weer aanscherpen, maar bleef op een P12 hangen wat dus mijn startpositie voor de twee races op zondag was.” 

Olie
Koen: “De start met de 600 verloopt zo goed dat ik telkens een paar plaatsen kan winnen. Door een val van een andere rijder was ik de aansluiting met de kopgroep kwijt. Even reed ik alleen, maar na een paar rondes sloten er enkele rijders aan. Ik zat in op kop van een groepje wat voor de 8e plaats reed. Ik moest mijn tempo op een gegeven moment iets laten zakken omdat de grip achter slecht werd. Tot dat ik plotseling de marshalls de olie vlag zag zwaaien en ben direct van het gas af gegaan, maar er was niets meer aan te doen en onze hele groep ging eraf.”

De monteurs van MVR Racing moesten op dat moment hard aan het werk om de motor weer in topconditie klaar te maken voor de tweede race. Gelukkig kon Koen opgelucht ademhalen en lukte zijn monteurs dit.

Mooi groepje
In de tweede race zat Koen er goed bij. “Ik schoof na een ronde al verschillende plaatsen op, en door een val van iemand reed ik op P6. Ronde na ronde kon ik het tempo bepalen van een mooi groepje. Ik werd een paar ronde voor het einde ingehaald waardoor ik op P8 kwam te rijden. Ik heb er nog wel alles aan gedaan om verder naar voren te komen, maar dat zat er niet in. Al ben ik wel zeer blij met de uitslag, maar nog blijer dat de afstand naar de kop weer kleiner is geworden. Op naar race 5-6 in Most (Tsjechië) van 24 tot 26 juni.”

Uit de krant