Een fragment uit de wedstrijd Jeuken - 't Klumpke: 5-1.

Verslagen vanuit de zaal

Sport 466 keer gelezen

SOMEREN - Afgelopen vrijdag werd er weer gevoetbald in de zaal.

In de hoofdklasse kwam het Jagershuis tegen SteenstraWillemBos op 1-0 door een doelpunt van Jan van Lierop. SteenstraWillemBos zette vervolgens alles op alles om maar niet te verliezen gelet op de strijd om het kampioenschap, waar het doelsaldo ook nog een rol kan gaan spelen. Het Jagershuis kwam zwaar onder druk te staan maar doelman Jelle Welten speelde een prima partij en wist zijn doel lang schoon te houden. In de 25e minuut moest hij toch capituleren na een hard schot van Koen de Louw in de kruising, 1-1. SteenstraWillemBos voerde het tempo nog meer op en doelman Niels Roijakkers schoot 2 minuten voor tijd de winnende treffer binnen, 1-2. Met deze wedstrijd sloot het Jagershuis de competitie af en zal in het nieuwe seizoen in de 1e klasse van start moeten gaan omdat de degradatie een feit werd.

Koploper Berkvens en Toff speelden een prima partij in een hoog tempo. Berkvens won met 7-4 door doelpunten van Fabio Peters(2x), Devi Fondon(4x) en Jannes van Bussel. Voor Toff scoorden Youri van Brussel(3x) en Juul Verburgt. Invaller doelman Freek van Bussel van Berkvens was een sta in de weg voor de aanvallers van Toff, 7-4.

Ruim 15 minuten hielden Kanters en vZoggel 1 elkaar in evenwicht. In de laatste 15 minuten werd er nog 8 keer gescoord waarbij de doelpunten voor vZoggel 1 op naam kwamen van Stefan(3x) en Wesley(2x) Maas. Voor Kanters scoorden Dennis Kanters(2x) en Maico Meulen, 3-5.

De Postel met 13 spelers op de lijst moest door gebrek aan capabele spelers verstek laten gaan tegen Topparty dat deze wedstrijd daardoor reglementair met 3-0 won.

In de 1e klasse duurde het 15 minuten voordat er bij DeskaMarkt8 tegen BekenHDSolar gescoord werd. Na een hattrick van Jos Hurkmans tussen de 15e en 23e minuut bepaalde Douwe Hurkmans een minuut voor de tijd de uitslag op 4-0 voor DeskMarkt8.

Duisenburgh stond in de 21e minuut nog met 1-3 achter tegen Educontract. Duisenburgh is nog met Loomans, DeskaMarkt8 en Centersnacks in een strijd om het kampioenschap/promotie gewikkeld. Duisenburgh zette alles op alles en zag kans om nog 3 keer te scoren en daardoor met 4-3 te winnen. Zoals zo vaak heeft een scheidsrechter het dan gedaan en krijgt hij verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Een speler van Educontract kon daardoor vlak voor tijd met rood van het veld. Bart van Brussel miste in de 8e minuut een strafschop voor Educontract. De drie doelpunten werden gemaakt door Bart van Brussel(2x) en Stef van den Wijnboom voor Educontract en Rob van Santvoort, René Cranenbroek en Nicky Meeuws(2x), 4-3. Een wedstrijd om vlug te vergeten.

Centersnacks verloor in de strijd om het kampioenschap/promotie 2 punten door in een wedstrijd met van beide kanten weinig kansen met 0-0 gelik te spelen tegen Egelantier.

Loomans heeft in de 1e klasse met nog 3 wedstrijden te gaan de koppositie verstevigd. Loomans won ruim met 4-9 van Vissers door doelpunten van Lucas de Bruijn(4x), Chris van Eijk(3x), Geert de Lau en Davy Linders. Voor Vissers scoorden Geert Blommers(2x), Tim Fleskens en Rick Krosenbrink, 4-9.

Hurkmans verloor reglementair van BUVO met 3-0. Het team van 18 spelers op de lijst werd afgemeld omdat ze door blessures niet in staat waren om een team van 5 spelers op de been te krijgen.

In de 2e klasse speelden twee zeer enthousiaste teams tegen elkaar. Roy van Zon opende in de 4e minuut de score voor Kosman, 0-1 en Koen Coolen maakte er na een mooie actie van Simon Hoebergen in de 6e minuut 0-2 van. In de 13e minuut verkleinde Mike van der Loo van Gijs de achterstand tot 1-2. Kosman was in deze wedstrijd de betere afwerker van kansen en Koen Coolen en Roy van Zon maakten er in de 19e en 21e minuut 1-4 van voor het team uit Mierlo.

Door familieomstandigheden meldde Houtmaat zich af voor de wedstrijd tegen Uncle Buck, dat daardoor reglementair met 3-0 won.

’t Klumpke trad met 3 veldspelers en een doelman aan tegen Jeuken. In de 6e minuut kwam ’t Klumpke op 0-1 door een doelpunt van Marvin Lemmen die na een individuele actie in de korte hoek binnenschoot. Jeuken herstelde zich goed en ging druk zetten. Na een eigen doelpunt (van richting veranderd schot) kwam Jeuken in de 9e minuut op gelijke hoogte, 1-1. De conditie van ’t Klumpke liet na en Jeuken werd sterker. Niels Swinkels(3x) en Floran van Houts zorgden vervolgens voor de 5-1 overwinning.

KAMPIOEN met nog vier wedstrijden te gaan werd ISM door met 5-2 te winnen van de nummer 2 Tonny’s. De eerste 20 minuten ging het goed tegen elkaar op en stond het 2-2. Tussen de 20e en 25e minuut schoot ISM 3 keer raak, 5-2. De doelpunten voor Tonny’s werden gemaakt door Patrick Mennen en Merijn Altena(in een leeg doel). De kampioensdoelpunten werden gemaakt door Sem van den Nieuwenhof(2x), Joep Hoeben(2x) en Jeroen Gubbels. ISM van harte gefeliciteerd. Tonny’s kan nog promoveren maar doen moet de laatste wedstrijd wel gewonnen worden.