In Someren eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.
In Someren eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.

SV Someren op bezoek bij directe concurrent

Sport 109 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren treft komende zondag Mierlo-Hout als tegenstander. De Somerenaren willen op sportpark De Beemd hun derde positie op de ranglijst verdedigen. 

Mierlo-Hout is één van de naaste achtervolgers en staat qua verliespunten gelijk met Someren. Sparta’25 staat op de vierde plek achter Someren en kan bij een overwinning op laagvlieger Hilvaria de derde plaats overnemen als de ploeg van Tim van Seggelen puntenverlies oploopt in ’t Hout. Er is dus alles aan gelegen om zondag een goed resultaat te behalen. De technische staf zal nog wel even te puzzelen hebben over de invulling van het halfveld, want twee verdedigende middenvelders ontbreken zondag: Daan van Vlerken heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken in het duel tegen Oirschot Vooruit en Max Sonnemans is deze wedstrijd geschorst. 

Nacompetitie
Mierlo-Hout is een sterke tegenstander, die voor de competitie algemeen getipt werd als kampioenskandidaat. Dat hebben de Houtenaren niet waar kunnen maken. Marvilde, dat een riante voorsprong heeft, kan komende zondag in theorie al kampioen worden. De strijd daarachter voor een promotieplaats via de nacompetitie is wel ongemeen spannend. Voor de tweede plek zijn Oirschot, Someren, Sparta ’25 en Mierlo-Hout de belangrijkste gegadigden. Someren heeft nog een thuiswedstrijd tegen Sparta’25 op het programma staan, maar eerst moet er dus worden ‘afgerekend’ met Mierlo-Hout. ‘t Hout leek afgelopen zondag tegen Rood Wit Veldhoven averij op te lopen. Het team van hoofdtrainer Raymond Koenraadt stond vlak voor rust nog met 2-0 achter, maar daarna kwam de ploeg sterk terug via twee doelpunten van spits Mike de Meij en een eigen doelpunt van Rood Wit. Eindstand 2-3. SV Someren won met 5-2 van Valkenswaard na een sterke eerste helft. Hopelijk kunnen de Somerenaren dat niveau tegen Mierlo-Hout ook weer aantikken. Daarbij kunnen ze de aanwezigheid en de steun van een grote supportersschare goed gebruiken. De wedstrijd op sportpark De Beemd begint om 14.30 uur en scheidsrechter Vereijken is de leidsman van dienst.

Onderlinge competitieresultaten 

1979-1980: Someren-Mierlo Hout 1-2 Mierlo Hout-Someren 1-1
2018-2019: Someren-Mierlo Hout 1-2 Mierlo Hout-Someren 1-2
2019-2020: Someren-Mierlo Hout 2-2 Mierlo Hout-Someren 2-0
2021-2022: Someren-Mierlo Hout 1-1

Uit de krant