(Foto: Jan van den Broek)

SV Someren boekt ruime overwinning

Sport 187 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren proefde tegen Valkenswaard eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. In de laatste wedstrijden tegen de top-twee (Marvilde en Oirschot Vooruit) speelden de blauwwitten goed, maar het leverde maar één punt op. Tegen de Bosuilen uit Valkenswaard speelde Someren een prima wedstrijd: 5-2.

In een aantrekkelijke eerste helft kwam Someren al na tien minuten op voorsprong. De hardwerkende Luc Bouwmans ging op de rechterflank voorbij zijn tegenstander en legde de bal voor op Thijs Martens, die de trekker overhaalde; 1-0. Amper een minuut later werd de stand alweer gelijk getrokken door Jordi van Meurs. Binnen een kwartier viel ook het derde doelpunt. Nick de Louw kopte de bal onhoudbaar binnen na een perfect genomen vrije trap van Max Sonnemans; 2-1. Someren leek daarna op weg naar een uitbreiding van de score, maar twee prima kansen werden gemist. Uiteindelijk kon Koen de Louw toch de 3-1 aantekenen na een kluts met doelman Tommy van de Gevel. De Somerense topscorer was kort voor rust ook dichtbij een volgende treffer, maar zijn kopbal belandde in het zijnet.

Luuk Hoeben bleef na rust in het kleedlokaal en werd vervangen door ‘good-old’ Fabio Peters. In het eerste kwartier gaf Valkenswaard behoorlijk gas en dankzij accuraat ingrijpen van doelman Kevin Aben bleef de thuisclub op de been. In de 52ste minuut maakte Valkenswaard-verdediger Joep Raijmakers een sliding in zijn eigen strafschopgebied, miste de bal, maar raakte wel vol de enkel van Luc Bouwmans. Raijmakers verontschuldigde zich al en accepteerde ogenschijnlijk een strafschop toen arbiter Schopenhauer zijn arm opstak en richting de stip liep. De penalty werd echter niet gegeven en in plaats van 4-1 werd het even later zelfs 3-2 na een prachtig afstandsschot van Sam Weijers.

Een geplaatst schot van Thijs Martens en een kopbal van Wesley van den Boomen werden daarna knap gepareerd door doelman Tommy van de Gevel, die zijn team in de race hield. Een kwartier voor tijd gooide Luc Bouwmans de wedstrijd in het slot, hij omzeilde de buitenspelval en bracht de marge weer op twee. In de slotminuut bekroonde Fabio Peters zijn invalbeurt met een fraai doelpunt, dat leidde tot de 5-2 eindstand. Omdat Oirschot Vooruit verloor van aanstaand kampioen Marvilde is Someren nog één punt verwijderd van plek twee. Op zondag 1 mei staat de lastige uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout op het programma.

Opstelling Someren: Kevin Aben, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Niels Schweren, Ron van Stratum, Luuk Hoeben (46 Fabio Peters), Luc Bouwmans (86’ Luc van Berlo), Max Sonnemans, Justin Hoeben (79’ Mark Oudshoorn), Thijs Martens, Koen de Louw.