Een fragment uit de wedstrijd VZoggel-Kanters: 2-1.

Verslagen uit de zaal

Sport 219 keer gelezen

SOMEREN - Vrijdag, en ditmaal ook op een woensdag, was er weer voetbal in de zaal. Een overzicht:

Woensdag 20 april

In de hoofdklasse won vZoggel 1 overtuigend van de Postel. In de 12e minuut redde Dirk Maas de eer voor Postel. vZoggel scoorde 8 keer door Stefan Maas(5x), Ruud Smits en Wesley Maas(2x), 8-1.

Jan&Jan kwam op een 0-2 achterstand tegen Toff door doelpunten van Juul Verburgt(2x). Jan&Jan herstelde zich goed en kwam op gelijke hoogte door Gjalt Burger en Stijn Sanders (solootje), 2-2.

Kanters bood goed tegenstand aan SteenstraWillemBos dat halverwege de wedstrijd met 0-3 voor kwam te staan door treffers van Nick de Louw, Koen de Louw en een eigen doelpunt van Dani Fondon. In de 19e minuut maakte Maico Meulen er 1-3 van en nadat Joost van der Velden in de 22e minuut voor de 1-4 zorgde verkleinde Jan Meulendijks in de 28e minuut de achterstand tot 2-4. Uiteindelijk werd het 2-5 door een doelpunt van Koen de Louw.

Berkvens won reglementair met 3-0 van Bij Guus&Willem.

In de 1e klasse haalde Loomans ongenadig uit tegen Egelantier. Het werd maar liefst 0-9 door treffers van Gijs Hurkmans, Lucas de Bruijn(2x), doelman Jan van er Schoot, Geert de Lau en Chris van Eijk (4x).

BekenHDSolar won reglementair met 3-0 van CanadeesMBerkers.

Vrijdag 22 april

De spanning tussen Berkvens en SteenstraWillemBos in de strijd om het kampioenschap is groot. Zoals het er nu naar uitziet zal het doelsaldo bepalend zijn. Beide teams gingen dan ook volop in de aanval. Berkvens won met 6-11 van Jan&Jan door doelpunten van Devi Fondon(4x), Freek van Bussel(2x), Luuk Hoeben(2x), Niels Schweren(2x) en Dirk Hurkmans. Voor Jan&Jan scoorden Gjalt Burger, Loet van den Heuvel, Jorn van Santvoort, Ron van Stratum(2x) en Stijn Sanders.

In de wetenschap dat Berkvens in totaal een doelsaldo van +12 had zette SteenstraWillemBos alles in het werk om die achterstand te verkleinen. Spang werd de dupe van de aanvalsdrift van SteenstraWillemBos. Het werd een 8-0 overwinning voor SteenstraWillemBos door doelpunten van Koen de Louw(3x), Niels van Santvoort (3x), Nick de Louw en Joost van der Velden. Berkvens moet nog 3 wedstijden en SteenstraWillemBos nog 4.

Toff was aanzienlijk sterker dan Jagershuis. Bij een 4-0 achterstand scoorde Ruben van den Nieuwenhof voor Jagershuis en ook bij 6-1. Job van den Nieuwenhof maakte het 3e doelpunt voor Jagershuis in de laatste minuut. Toff scoorde 8 keer door Sam Ockers(4x), Juul Verburgt(2x), Merijn van Brussel en Bart van Rooij, 8-3.

Postel kon tegen Topparty pas in de slotfase afstand nemen. In de 4e minuut opende Rick van den Aker met zijn eerste doelpunt deze competitie de score voor Postel, 1-0. In de 24e minuut veranderde Dirk Maas een ingeschoten bal met een hakballetje van richting het doel in, 2-0. Een minuut later schoot Ralf van de Laar de 2-1 binnen. Ralf Kolenberg bezorgde zijn team de Postel in de 28e minuut na en snelle uitval de 3-1 winst.

Kanters opende de score tegen vZoggel 1 in de 4e minuut door een doelpunt van Nick Michiels 0-1. Doelman Jan Meulendijks van Kanters stond prima te keepen. Het lukte Wesley Maas pas in de 15e minuut om de gelijkmaker te scoren, 1-1. Met nog 3 minuten voor de boeg ging Jan Meulendijks mee

in de aanval maar verloor ter hoogte van de middenlijn de bal die vervolgens door de attent spelende Stefan Maas in het lege doel werd geschoten, 2-1 winst voor vZoggel 1.

Ook tegen Centersnacks moest CanadeesMBerkers zich afmelden waardoor Centersnacks reglementair met 3-0 won.

Hurkmans kreeg met 2-8 klop van vZoggel 2. Bij een 0-5 achterstand in de 21e minuut schoot Thijs Bekx voor Hurkmans tegen, 1-5. In de 28e minuut maakte Bert van Lieshout vanaf de aftrap de 2-7. vZoggel 2 won met 2-8 door doelpunten van Teun van Erp(2x), Bram van Mierlo(2x), Tom van Zoggel(3x) en Bram Verhees.

Educontract kreeg met 5-1 klop van de “oudjes” van DeskaMart8. Jos Hurkmans(2x), Douwe Hurkmans(2x) en Bart van Heugten scoorden voor DeskaMarkt8. Bij 2-0 redde Bart van Brussel in de 15e minuut de eer voor Educontract. Door deze overwinning kan DeskaMarkt8 nog een gooi doen naar het kampioenschap. Het zal spannend worden met nog 5 kanshebbers op de titel.

In de 2e klasse werd Ralph Bekx de man van de wedstrijd door 3 keer te scoren voor vHeugten tegen Centraal. Met een intikker redde Jeroen van Lierop de eer voor Centraal, 1-3.

Lange tijd leek het erop dat Houtmaat zou winnen van Uncle Buck. Brian Jansen scoorde in de 8e en 18e minuut voor Houtmaat, 0-2. In de 19e en 25e minuut trok Mark Oudshoorn de stand gelijk, 2-2. Het ging flink tegen elkaar op en in de laatste minuut ging Uncle Buck met de winst strijken na een doelpunt van Junis Mahmoud, 3-2.

De wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de 2e klasse werd overtuigend met 2-6 gewonnen door ISM. In de 9e minuut kwam Tonny’s aan de leiding na een mooi uitgespeelde kans van Nick Verwegen, 1-0. Binnen 5 minuten kwam ISM op een 1-4 voorsprong. In de 25e minuut maakte Ronald Claessens er 2-4 van voordat ISM uitliep naar de 2-6 winst. Tijn van Nuenen(2x), Rens Bekx, en Sjoerd van Heugten(3x) scoorden voor ISM. Het kampioenschap en de promotie naar 1e klasse is voor ISM wel heel dicht bij gekomen.

’t Klumpke meldde zich af voor de wedstrijd tegen Jeuken en verloor daardoor reglementair met 3-0. Ook Gijs meldde zich ook af voor de wedstrijd tegen Kosman en verloor daardoor ook reglementair met 3-0.