De Somerenaren gingen afgelopen november met de drie punten naar huis.
De Somerenaren gingen afgelopen november met de drie punten naar huis. Picasa

Opnieuw een thuiswedstrijd voor SV Someren

Sport 186 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren neemt het aankomende zondag op tegen SV Valkenswaard. Een tegenstander die de laatste weken goed in vorm is.

De Somerenaren speelde afgelopen paasmaandag een aantrekkelijke wedstrijd tegen nummer twee Oirschot Vooruit. De thuisploeg kwam na iets meer dan tien minuten spelen op voorsprong via Koen de Louw. Kort daarna trof Thijs Martens de lat. Nadat Oirschot de stand gelijk had getrokken, schoot Luc Bouwmans Someren weer op voorsprong. De bezoekers kwamen in de tweede helft wederom op gelijke hoogte, waarna een heuse belegering van het Oirschotse doel volgde. Someren raakte in de slotminuut nog twee keer de lat, waarna het genoegen moest nemen met een 2-2 puntendeling. Daarmee is het kampioenschap definitief uit zicht.

Tweede periode
Komende zondag spelen de blauwwitten tegen Valkenswaard, dat op paasmaandag een ruime 5-0 overwinning boekte tegen Hilvaria. Volgens leider John Wijnen had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen als zijn ploeg wat beter met de kansen was omgesprongen. Via twee treffers van topscorer Thom van der Donk stond het halverwege al 2-0. Na rust bepaalden Jordy Maes, Cas Glazer en Jordi van Meurs de eindstand op 5-0. De ploeg van Tim van Seggelen won de heenwedstrijd met 0-2 in een periode dat het bij Valkenswaard niet zo lekker liep. Daarna boekten de geelblauwen een paar verrassend goede uitslagen, waaronder de 1-3 overwinning op het sterke Mierlo-Hout. In de stand om de tweede periode staan de mannen uit Valkenswaard ook hoger dan Someren, terwijl ze nog een wedstrijd tegoed hebben. Someren won thuis nog niet van ‘De Bosuilen’, dus het wordt hoog tijd dat daar zondag verandering in komt. De wedstrijd tegen Valkenswaard begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Schopenhauer.