Danny van Lierop in actie tijdens het nationale kampioenschap veldrijden in Rucphen.
Danny van Lierop in actie tijdens het nationale kampioenschap veldrijden in Rucphen.

NK Veldrijden: Danny van Lierop pakt vierde plaats

Sport 34 keer gelezen

RUCPHEN/SOMEREN - Somerenaar Danny van Lierop is afgelopen zondag vierde geworden tijdens het nationale kampioenschap veldrijden bij de beloften.

Ook de eliterenners reden deze wedstrijd mee. Gecombineerd kwam Danny als achtste over de streep. Bij de beloften (renners onder de 23 jaar) werd de Somerenaar dus vierde. Bij de vorige titelstrijd op hetzelfde parkoers veroverde het Somerense veldrittalent in 2020 nog de bronzen medaille bij de junioren. Dit jaar was er in het West-Brabantse Rucphen geen publiek welkom was langs het parkoers. Toch leek de Somerenaar daar geen last van te hebben. Vanaf de start zat hij er goed bij en reed hij even mee in de top 5. Na verloop van tijd werd het tempo door de eliterenners zodanig opgeschroefd dat Danny moest passen. Lars van der Haar ging er bij de eliterenners met de winst vandoor. Bij de beloften was de winst voor Mees Hendrikx.

Goed seizoen
Dit veldritseizoen behaalde Danny al een zege in de nationale veldrit op het Heerderstrand en toonde hij vorige week in het Belgische Herentals met een vijfde plaats zijn uitstekende conditie. Daarmee lijkt de Somerenaar 2022 zeer goed begonnen.

Uit de krant