Koen Meuffels en teammanager Mart van Roij (r). (Foto: MVR Racing)
Koen Meuffels en teammanager Mart van Roij (r). (Foto: MVR Racing)

Nieuwe uitdaging voor Koen Meuffels

Sport 499 keer gelezen

SOMEREN - Koen Meuffels heeft een nieuwe uitdaging gevonden. In 2022 zal hij uitkomen in de Supersport 600 klasse van het IDM. De Somerense motorcoureur zal gaan rijden voor het Nederlandse team MVR Racing.

De 27-jarige coureur maakt de overstap van het Supersport 300 World Championship, waar hij enkele seizoenen actief was. In deze klasse maakte hij indruk door direct zijn allereerste race in Aragon winnend af te sluiten. Gedurende het afgelopen seizoen liet Koen zich al meerdere keren ontvallen na het seizoen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, een uitdaging welke hij nu gevonden heeft. De Somerenaar maakt in 2022 de overstap naar het IDM Supersport 600 kampioenschap. Hij gaat hier uitkomen op een Yamaha YZF-R6 in de kleuren van MVR Racing, het Nederlandse team dat al vele jaren actief is binnen het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap. 

Koen: “Tijdens het afgelopen seizoen in de World Super Sport 300 klasse voelde ik steeds meer dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was. Ik kijk er erg naar uit om komend seizoen met MVR Racing van start te gaan in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Ik ken Mart, de teammanager, al langer en na een paar gesprekken kwamen we snel tot een akkoord. De Yamaha R6 doet het goed in de 600cc klasse dus ik kijk er erg naar uit om binnenkort de eerste meters te gaan maken. Mijn doel voor aankomend seizoen: Bewijzen dat ik het waard ben om in de toekomst naar World Supersport 600 te gaan. Wellicht kunnen we komend seizoen al eens deelnemen met een wildcard.” 

Ook de teammanager is verheugd met de komst van de Somerense coureur. “Koen is nog een jonge, maar ervaren coureur die al heel verdienstelijk heeft gereden in nationale en internationale kampioenschappen. We kijken er naar uit om met Koen samen te werken en onze krachten te bundelen om er weer een mooi, sportief en succesvol jaar van te gaan maken”, aldus Mart van Roij

Eerste race
Het eerste IDM-raceweekeinde van 2022 vindt plaats van 6 tot en met 8 mei op de Eurospeedway Lausitzring in Duitsland. Alvorens het zover is zullen Koen en MVR Racing eerst nog de nodige testkilometers gaan maken op een nog nader te bepalen circuit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant