Het scorebord op sportpark De Plagge hield het niet bij afgelopen zondag. SVSH wist met 13-2 te winnen.

SVSH boekt monsterzege: 13-2

Sport 516 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - Voetbalvereniging SVSH heeft afgelopen zondag een monsterzege geboekt op Crescentia. In Someren-Heide werd het maar liefst 13-2 voor de gedeeld koploper in de vijfde klasse C.

Even op adem komen zat er niet in zondag. Een paar keer knipperen en de bal lag alweer in de goal. SVSH begon ijzersterk aan de wedstrijd en had binnen de kortste keren een voorsprong te pakken. Toen de storm voor Crescentia was gaan liggen stond het nog voor rust 6-0. Maar de tegenstander uit Weert liet zich in een korte fase niet kennen. Zodoende stond het bij rust ineens 6-2.

De ploeg van Niels Roijakkers, die als trainer zijn zevende zege op rij pakte en daarmee een persoonlijk record, gaf in de tweede helft zoveel gas dat Crescentia omver werd geblazen. SVSH ging door waarmee zij op het einde van de eerste helft mee waren gestopt, namelijk scoren. Na de tiende goal kon zelfs het scorebord het niet meer aan en stond er een 0-2 op het bord. Om er zeker van te zijn dat ook het scorebord een juiste weergave gaf van de verhoudingen maakte SVSH er nog maar drie, resulterend in een 13-2 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Bram van Mierlo (4x), Erwin Toonders (4x), Lex Klaver, Dennis Kanters, Tijn van de Tillaar, Stefan Maas en Teun Verhees. SVSH was al gedeeld koploper in de vijfde klasse, maar komt nu ook op doelsaldo heel dichtbij Tongelre

Overige ploegen
Niet alle ploegen kwamen dit weekend in actie, veel ploegen hadden te maken met coronabesmettingen binnen het elftal. Zo werd de wedstrijd van Ondo en SSE afgelast. SV Lierop kwam wel in actie in de vierde klasse F. De ploeg van Mark Lommen wist degradatiekandidaat Bavos op eigen veld met 2-1 te verslaan. Doelpunten: Hidde Maas en Tijn van Nuenen. In dezelfde klasse als SVSH kwam ook Olympia Boys in actie. In Ommel maakte zij het koploper Tongelre heel lastig, maar kwamen net tekort: 2-3. Doelpunten: Brent Vulders (2x).

Dames
In de Hoofdklasse boekte Someren/NWC een knappe en broodnodige overwinning op SC ‘t Zand. Bij rust stond de ploeg van Rik Hoeben nog met 1-2 achter, maar na rust waren de dames ontketend. Aanvoerster Yvonne Swinkels kopte op het half uur de gelijkmaker tegen de touwen. Lotte van Mourik zorgde met twee treffers voor een 4-2 voorsprong. De 4-3 was voor de statistieken. Door de overwinning neemt Someren/NWC voorlopig even afstand van de degradatieplekken.