Luc Bouwmans heeft zojuist de 0-1 binnen geschoten. (Foto: Gerard Verdonschot)

SV Someren verrast in bekertoernooi

Sport 278 keer gelezen

VENLO/SOMEREN - SV Someren heeft afgelopen zondag voor een daverende verrassing gezorgd in het bekertoernooi. In Venlo werd eersteklasser Venlosche Boys met 0-1 verslagen.

door Gerard Slegers

SV Someren begon gemankeerd aan de wedstrijd. Liefst zes basisspelers met blessures ontbraken. Toch boekte het een knappe overwinning, mede door twee uitblinkende doelmannen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Someren, maar Koen de Louw zag zijn inzet stranden op de vuisten van doelman Sem Custers, de oud-prof van VVV en NAC. Daarna was het de thuisploeg die de overhand kreeg en enkele keren gevaarlijk werd. In de tiende minuut werd een doelpunt van de Limburgers afgekeurd wegens buitenspel en vijf minuten later wist Someren-doelman Sil Joosten met goed ingrijpen tot tweemaal toe een doelpunt te voorkomen.

Ook daarna bleef de thuisclub dreigender en Someren moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Vijf minuten voor rust kwamen de Somerenaren tegen de verhouding in op voorsprong. Luc Bouwmans speelde eerst zijn directe tegenstander knap uit en verschalkte daarna de Venlo-doelman, 0-1.

Debuut
In de rust bleef Sil Joosten met pijnklachten achter in het kleedlokaal. Kevin Aben, de doelman van JO19-1, verving hem. Someren kwam goed uit de startblokken en kreeg via Maico Meulen een dot van een kans, maar Custers bracht redding. Ook een laag schot van Wesley van den Boomen werd goed gepakt door de Limburgse doelman. Aanvaller Bob Hoveling was dichtbij een tegentreffer toen hij plotseling vrij voor Kevin Aben opdook. De jonge invaller-doelman pareerde de inzet voortreffelijk en voorkwam even later ook een doelpunt van aanvoerder Hendriks, door snel uit te komen en zich voor de bal te werpen.

De thuisclub bleef jagen op de gelijkmaker en Someren loerde op de counter. Uit één van die tegenaanvallen scoorde Koen de Louw nog bijna de 0-2. Venlosche Boys bleef vooral zoeken naar een doelpunt via snelle combinaties door het centrum, maar de verdedigers van Someren bleven overeind. Gescoord werd er niet meer en dus is SV Someren doorgedrongen tot de vierde ronde van de Districtsbeker. In december is Olympia’18 uit Boxmeer de volgende tegenstander.