Een fragment uit de wedstrijd SV Someren-Marvilde uit 2019. (Foto: Jan van den Broek)
Een fragment uit de wedstrijd SV Someren-Marvilde uit 2019. (Foto: Jan van den Broek)

SV Someren ontvangt ongeslagen Marvilde

Sport 37 keer gelezen

SOMEREN - Na de bloedeloze 0-0 in de Kanaalderby van afgelopen weekend (zie pagina 3) maakt Someren zich op voor het competitieduel tegen Marvilde, dat zondag te gast is op sportpark De Potacker.

Marvilde is de huidige nummer twee op de ranglijst en al jaren een geduchte tegenstander voor SV Someren. De laatste twee onderlinge duels op De Potacker werden nipt verloren door de thuisploeg en ook in de laatste uitwedstrijd op sportpark Jongelingsveld moesten de Somerenaren met 2-1 het onderspit delven. 

De laatste thuisoverwinning van Someren tegen Marvilde dateert inmiddels van zes seizoenen geleden. Marvilde is deze competitie uitstekend gestart met dertien punten uit vijf wedstrijden. Het team van de nieuwe hoofdtrainer Frank Weijers is nog ongeslagen en staat qua verliespunten gelijk met verrassende koploper Oirschot Vooruit. De defensie van Marvilde is de minst gepasseerde in deze klasse; doelman Sam van Rooij incasseerde vorige week tegen Mierlo-Hout pas het eerste tegendoelpunt.

Sterke selectie
De selectie van Marvilde nam vorig seizoen afscheid van enkele spelers, waaronder Somerenaar Jeroen van de Kerkhof, maar kreeg er ook veel kwaliteit voor terug. De nieuwe centrale verdediger Nick van den Boomen speelde jarenlang voor UNA, Sil van Herwijnen kwam over van Dongen, Jordan Bujitu van RKVVO en Jorg Vroomen van Geldrop. Met deze nieuwelingen in de selectie is Marvilde er nog sterker op geworden en behoren de Veldhovenaren tot een van de kampioenskandidaten in de 2e klasse H.

Ook de kracht van Someren mag niet onderschat worden. De drie tegendoelpunten in zes wedstrijden geven aan dat de Somerense defensie heel solide is en ook de aanvallers presteren met tot nu toe vijftien competitiedoelpunten boven verwachting. De formatie van coach Tim van Seggelen gaat zondag weer alles in het werk stellen om de drie punten in Someren te houden.

Eerdere ontmoetingen:

2015-2016: Someren-Marvilde 5-1, Marvilde-Someren 2-1

2017-2018: Someren-Marvilde 0-0, Marvilde-Someren 0-2

2018-2019: Someren-Marvilde 0-1, Marvilde-Someren 1-2

2019-2020: Someren-Marvilde 0-1, Uitwedstrijd afgelast 

2020-2021: Thuiswedstrijd afgelast, Marvilde-Someren 2-1

Uit de krant